„Még konferencialigások vagyunk”

2022-08-05 13:17:16
Kisvárda FC

Biztosra vehető, hogy több helyen is változik a kezdőcsapatunk a Mezőkövesd elleni bajnokira.

A Molde-Debrecen repülőúton lehetőség volt arra, hogy mindenki átgondolja a csütörtöki meccsen történteket, és persze arra is, hogy a szakmai stáb felvázolja, miként kezeli az előtti álló két meccset: a vasárnapi, Mezőkövesd elleni hazai bajnokit és a csütörtöki Európa-konferencialiga (Ekl) selejtezőjének ugyancsak itthoni visszavágóját.

„Azért azt még mindig kijelenthetjük, hogy konferencialigások vagyunk, lehet, hogy már csak egy mérkőzésig, de még ebbe a körbe tartozunk – állapította meg Török László vezetőedző. – Ugyanakkor azt is leszögeztük, momentán a Mezőkövesd elleni mérkőzés a legfontosabb. Július huszonegyedikétől augusztus negyedikéig négy tétmeccsen léptünk pályára, mellette rengeteget utaztunk. Vannak, akik sokat játszottak, és bár a meccsterhelés hosszú távon kifizetődő, most az a legfontosabb, hogy vasárnap friss emberek lépjenek pályára. Ismét az élettani és tudományos csoportunk szerepe lesz hangsúlyos, a mérések eredményei alapján állítjuk majd össze a csapatot, de legalább öt helyen változtatni fogunk majd, ez már látszik. Előtérbe kerülhetnek olyan játékosok, akik az eddigi négy mérkőzésen nem, vagy csak alig játszottak.”

Visszatérve a Molde elleni mérkőzésre, a játék képe alapján a háromgólos vereségnél azért kedvezőbb eredményt érhettünk volna el.

„A Moldét előzetesen is nagyszerű csapatnak tartottuk, és a pályán is igazolta jó hírét – így Török László. – Éppen ezért lehetünk büszkék az első félidei teljesítményünkre, és egyre bosszantóbb, hogy megadták az ellenfél gólját, ami nyilvánvaló lesről született. Nem vagyok jósok, nem tudhatjuk, anélkül mit hozott volna a mérkőzés folytatása, de elképzelhető, tisztesebb eredményt, netán döntetlent értünk volna el. Nem tudom, mennyire van benne a köztudatban, de ebben a sorozatban is eurószázezrek és -milliók forognak kockán, nem mindegy tehát, milyen eredmény születik a párharc első meccsén. Egyet ígérhetek, a visszavágóra is lelkiismeretesen felkészülünk, akkor is a lehető legfrissebb csapattal állunk majd ki, és ha lesz rá lehetőség, igyekszünk belekapaszkodni abba a bizonyos szalmaszálba.”


A borítófotón: Szakmai stábunk felelős döntést fog hozni a következő két mérkőzés menedzselése kapcsán

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló