Még él a remény!

2024-02-17 17:53:50
Kisvárda FC

Hátrányból fordítva nyertünk Mezőkövesden és elmozdultunk az utolsó helyről. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

...mert vannak fontosabb dolgok a futballnál is!

Ilyen az, amikor a játékosnak gyermeke születik. Úgy alakult, hogy a Mezőkövesd elleni meccs hajnalát futballistánk, Bohdan Melnik felesége mellett a kisvárdai kórház szülőszobáján kezdte, a kis jövevény készen állt arra, hogy napvilágot lásson, így futballistánk érthető módon felmentést kapott a szombati alsóházi rangadó alól.

Amely előtt szakmai stábunk félig-meddig a sötétben tapogatózott, hiszen a Feczkó Tamás-Márton István edzőpáros hiába látta a Mezőkövesd idei két hazai meccsét a helyszínen, akkor még Kuttor Attila irányította a matyókat, azóta viszont edzőváltás történt, Milan Milanovicsnak pedig a mostani volt a bemutatkozó mérkőzése, így nem lehetett tudni, mire számítsunk a Kövesdtől. Cserében mi is meghúztuk a váratlant, visszatértünk a három belsővédős szerkezethez, ráadásul a hármak egyike Ötvös Bence volt. A középpályásnak nem teljesen ez a szerepkör, mást ne mondjunk, 2021. január 23-i kisvárdai, éppen a Mezőkövesd elleni bemutatkozása alkalmával is a védelemben szerepelt. Ugyanakkor nem Melnik volt az egyetlen hiányzónk, a brazil Wellington Nem a héten combsérülést szenvedett, így nem tudta egyről a kettőre növelni NB I-es meccseinek számát.

A hazaiak ellenben hamar a tettek mezejére léptek, egy perc és tíz másodperc telt el, amikor Lippai Tibor kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Sztefan Drazsics értékesítette. Borította a kisvárdai meccstervet a korai gól, kellett egy kis idő, míg magunkhoz tértünk, de idővel átvettük a játék irányítását – mondjuk nem is volt más választásunk. Bernardo Matic és Jasmin Mesanovic fejjel, Boban Nikolov távoli lövéssel veszélyeztetett, majd szépen járt lábról lábra a labda a megérdemelt egyenlítésünket megelőzően, aztán Lippai távoli lövése után a vezetés is megszülethetett volna. A félidő végén szögleteket végezhettünk el, de maradt a döntetlen.

Új helyzet állt elő a második félidőre – elkezdett esni az eső. A hátul játszóktól ez fokozott óvatosságot kívánt, de ezzel Branimir Cipetic mit sem törődött, meglódult, és miután Christian Gomist lerázta magáról ballal kilőtte a jobb alsó sarkot. Elárulunk egy kulisszatitkot: a horvát szélső nem került volna be a kezdőcsapatba, ha Melnikéknél nem indul be szombaton a babaprojekt. Hiába, az élet nagy rendező...

A hármas csere után új erőre kapott a Mezőkövesd, ami abból állt, hogy ívelték a labdát a kapunk elé. Mi egyszerre cseréltük le a két támadónkat, részben kényszerből, majd a végére szerkezetet váltottunk, megúsztunk néhány kapunk előtti szituációt, megnyertük a mérkőzést és elmozdultunk az utolsó helyről.

Él a remény!


OTP BANK LIGA: 21. FORDULÓ

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (1–1)

Mezőkövesd, Városi Stadion, 1500 néző, v.: Berke (Albert I., Szert)

MEZŐKÖVESD: Kovácsik – Szivacski, A. Lukic, Beriasvili, Vajda S. – Bőle (Hedlund, 72.), Cseke B. (Szalai J., 72.), Gomis (Brtan, 61.), Cseri T. (Babunszki, 61.) – Samperio (Molnár G., 61., Drazsics. Vezetőedző: Milan Milanovics

KISVÁRDA: Petkovics – Lippai, Jovicic, Ötvös – Navrátil, Cipetic (Makwski, 89.), Matic, Nikolov (Lucas, 84.), Körmendi – Filipovic (Ilievszki, 64.), Mesanovic (Balogh N., 64.),. Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerző: Drazsics (11-esből, 1–0) a 3., Filipovic (1–1) a 28., Cipetic (1–2) az 57. percben


A gólok története

3. perc: Cseri Tamás az alapvonalról, Jovicic mellől adott középre, a labda Lippai teste mögött lévő jobb kezén csattant. A büntetőből Drazsics jobbal a balra vetődő Petkovics mellett a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, 1–0.

28. perc: Ötvös ívelt balról a túloldalra, ahol Cipetic az ötös sarkától visszafelé passzolta a labdát, amit Flipovic tíz méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.

57. perc: Navrátil indításával Cipetic indult meg a jobb oldalon, befelé húzott, és 17 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–2.


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló