Máris utolérhetetlen

2021-08-09 16:44:52
Kisvárda FC

Védőből lett középpályásunk lett az első olyan futballistánk, aki mind a négy élvonalbeli idényünkben betalált már – másnak erre nem is lehet esélye.

Ahogy a csapat, úgy személyesen Bohdan Melnik sem vett rossz rajtot az első két fordulóban. Huszonnégy éves ukrán játékosunk mindkét mérkőzésen nagy mezőnymunkával vétette észre magát, emellett a Ferencváros otthonában a második gól előtti labdaszerzéssel, a Gyirmót elleni meccsen az első gól megszerzésével irányult rá a figyelem.

„A két győzelemmel valóban jól kezdtük a bajnokságot – szögezte le Bohdan Melnik. – Különösen a Ferencváros elleni sikerünk jelentős, de a Gyirmót ellen sem volt könnyű dolgunk. Bár megszereztük a vezetést, de a második félidőben tízen maradtunk a pályán, így örülnünk kell annak, hogy ilyen körülmények között győzni tudtunk. Ami az én megmozdulásaimat illeti, nem azon van a lényeg, hanem hogy sikerrel vettük mindkét mérkőzésünket.”

Ahogy a statisztikával foglalkozó meccs utáni írásunkban is jeleztük, Bohdan Melnik az egyedüli olyan kisvárdai labdarúgó, aki az elmúlt öt évben, azon belül is mind a négy élvonalbeli idényünkben bevette az ellenfelek hálóját. Ami érdekes, utóbbira már nincs is senkinek esélye, hiszen a valamennyi NB I-es évben kisvárdai színekben szereplő, az első két évben rendre eredményes Anton Kravcsenko, Gosztonyi András és Lucas tavaly – részben sérüléseiknek is „köszönhetően” – nem iratkozott fel a góllövőlistára, Hej Viktor pedig az élvonalban még nem szerzett gólt.

„Olvastam az erről szóló híradást, érdekes, de ennek sem tulajdonítok nagy jelentőséget, csupán annak örülök, ha gólokkal is tudom segíteni a csapatot és persze a családomat, amelynek tagjai ilyenkor büszkék rám – véli az eddigi öt NB I-es kisvárdai találatát négy szezonra elosztó játékos, aki ebben a bajnokságban akár a századik NB I-es meccset is elérheti. – Két poszton jöhet szóba a szerepeltetésem, ha lehet választani, ezek közül a középpályán szeretek jobban játszani, de azzal sincs bajom, ha a védelem jobb oldalán számítanak rám. A századik meccs szép lehetőség, de sokkal fontosabb, hogy a tavalyinál jobb szezonom legyen, és a csapattal együtt én is fejlődni tudjak.”

Ehhez csak annyit, Bohdan Melnik az NB II-ben játszott meccsekkel együtt 108 bajnoki fellépésnél tart kisvárdai színekben, ezek közül 81 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben. Hét kisvárdai góljából ötöt jegyzett az élvonalban, a négy eddigi évre bontva: egyet 2018-2019-ben (a Puskás Akadémia ellen idegenben), 2020-2021-ben (a Paks ellen az utolsó fordulóban) és immár 2021-2022-ben (Gyirmót) is, a legeredményesebb idénye pedig a 2019-2020-as volt, amikor két gólt (a Kaposvár és a Diósgyőr ellen hazai pályán) is jegyzett. Ezeket a meccseket a Diósgyőr elleni kivételével meg is nyerte a csapat, és a DVTK ellen is vezetett már 2–0-ra (éppen Melnik találatával), de a vége 2–2 lett.


A borítófotón: Ahogy a korábbi négy bajnoki évben, Bohdan Melnik már a mostaniban is eredményesnek bizonyult

Fotó: nso.hu


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló