Maradt még cél a hajrára is

2021-04-23 15:36:17
Kisvárda FC

Újabb győzelemmel tovább tapadhatnánk az előttünk álló csapatokra – BEHARANGOZÓ.

Belül vagyunk az utolsó három körön, szombaton a Diósgyőr érkezik a Várkerti Stadionba – még zárt kapuk mögötti mérkőzésre. Mindkét csapat belelendült az utóbbi fordulókban, a mieink négy meccs óta veretlenek (nem is akárkik, a Fehérvár, a Mezőkövesd, a Fradi és az MTK ellen), a Diósgyőr pedig megnyerte legutóbbi két meccsét (Budafok, Puskás Akadémia), így elmozdult az utolsó helyről, életben tartva a bennmaradáshoz fűződő, korábban már haloványnak hitt reményeit.

„Nagyképűség nélkül mondhatom a csapat nevében is, nemcsak abban a pillanatban gondoltuk azt, hogy már megvan a bennmaradás, amikor az matematikailag is biztossá vált, hanem már néhány héttel ezelőtt is – mondta Supka Attila vezetőedző arra a felvetésünkre, hogy az általa egész évben hangoztatott „jó lenne minél előbb biztossá tenni a bennmaradást” szlogennek megfelelt-e a csapat azzal, hogy már a harmincadik fordulóra ki lehetett pipálni a feladatot. – Tíz-tizenegy pont volt az előnyünk a már kieső helyen álló csapatokkal szemben, és végig bíztunk abban, hogy tudunk még annyi pontot szerezni, hogy ne legyen semmiféle gondunk. A Ferencváros elleni pontszerzés után nyugodhattunk meg egy kicsit, de csak annyira, amit már korábban is hangsúlyoztam, hogy a felszabadult futball mellé a szabályaink betartása is párosuljon.”

Máris lehet előrefelé tekingetni a tabellán, vagyis célnak, motivációnak aligha maradt híján a csapat.

„Hogyne maradtak volna céljaink, a hátralévő három mérkőzésen minél több pontot szeretnénk begyűjteni – erősítette meg Supka Attila. – Harcos Diósgyőrre készülünk, hiszen azzal, hogy ellenfelünk a legutóbbi két meccsét megnyerte, még megőrizte az esélyét az NB I-es tagsága meghosszabbítására. Számukra biztos, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz, de így vagyunk vele mi is, hiszen győzelem esetén tudunk tapadni az előttünk állókra.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló