Maradt még cél a hajrára is

2021-04-23 15:36:17
Kisvárda FC

Újabb győzelemmel tovább tapadhatnánk az előttünk álló csapatokra – BEHARANGOZÓ.

Belül vagyunk az utolsó három körön, szombaton a Diósgyőr érkezik a Várkerti Stadionba – még zárt kapuk mögötti mérkőzésre. Mindkét csapat belelendült az utóbbi fordulókban, a mieink négy meccs óta veretlenek (nem is akárkik, a Fehérvár, a Mezőkövesd, a Fradi és az MTK ellen), a Diósgyőr pedig megnyerte legutóbbi két meccsét (Budafok, Puskás Akadémia), így elmozdult az utolsó helyről, életben tartva a bennmaradáshoz fűződő, korábban már haloványnak hitt reményeit.

„Nagyképűség nélkül mondhatom a csapat nevében is, nemcsak abban a pillanatban gondoltuk azt, hogy már megvan a bennmaradás, amikor az matematikailag is biztossá vált, hanem már néhány héttel ezelőtt is – mondta Supka Attila vezetőedző arra a felvetésünkre, hogy az általa egész évben hangoztatott „jó lenne minél előbb biztossá tenni a bennmaradást” szlogennek megfelelt-e a csapat azzal, hogy már a harmincadik fordulóra ki lehetett pipálni a feladatot. – Tíz-tizenegy pont volt az előnyünk a már kieső helyen álló csapatokkal szemben, és végig bíztunk abban, hogy tudunk még annyi pontot szerezni, hogy ne legyen semmiféle gondunk. A Ferencváros elleni pontszerzés után nyugodhattunk meg egy kicsit, de csak annyira, amit már korábban is hangsúlyoztam, hogy a felszabadult futball mellé a szabályaink betartása is párosuljon.”

Máris lehet előrefelé tekingetni a tabellán, vagyis célnak, motivációnak aligha maradt híján a csapat.

„Hogyne maradtak volna céljaink, a hátralévő három mérkőzésen minél több pontot szeretnénk begyűjteni – erősítette meg Supka Attila. – Harcos Diósgyőrre készülünk, hiszen azzal, hogy ellenfelünk a legutóbbi két meccsét megnyerte, még megőrizte az esélyét az NB I-es tagsága meghosszabbítására. Számukra biztos, hogy nagyon fontos mérkőzés lesz, de így vagyunk vele mi is, hiszen győzelem esetén tudunk tapadni az előttünk állókra.”


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló