Maradt a közte tíz pont

2018-03-28 20:38:58
Kisvárda FC

Vezetett a Kisvárda Békéscsabán, de végül be kellett érnie a döntetlennel az NB II-es rangadón, ami azért nem rossz.

Mintha le sem játszották volna a mérkőzést, maradt a tíz pont az NB II-es tabellán a feljutó helyen álló Kisvárda Master Good és a hétközi forduló előtt harmadik Békéscsaba között. De azért mégis van jelentősége annak, hogy túljutottak a felek a viharsarki mérkőzésen, hiszen a Várda így még közelebb került álma megvalósulásához.

És milyen közel kerülhetett volna, ha átvészeli a vezető gólja utáni perceket. Merthogy a második félidő elején egy szépen megkomponált akció végén Bohdan Melnik remekül robbant be a kapu elé, és a hálóba fejelt, így vezetett a Várda. Pedig a meccsen addig a szabadrúgások utáni szituációkól tudtak leginkább helyzetbe kerülni a csapatok, köszönhetően annak, hogy rengeteg volt a párharc.

Egy ilyen után Mihajlo Rjasko összefejelt ellenfelével, és már a meccs elejétől mutatós turbánnal a fején játszott, az első fél óra végén pedig a hazai Nagy Sándor és a várdai Délczeg Gergely úgy összecsúszott egy szabad labdára, hogy mindketten megsérültek, és le kellett cserélni őket.

Szóval vezetett a Várda, de ekkor Viczián Mátyás kezébe került a labda. A hazaiak játékosnak a két csapat kisvárdai mérkőzésén is volt egy olyan bedobása, ami után gólt szereztek a csabaiak, most is akkorát dobott, amilyet más rúgni sem nagyon tud, és a vendégek balszerencséjére Hej Viktorról a saját kapujába pattant a labda.

Az ezt követő percekben is át kellett vészelnie a Várdának néhány hasonló szituációt, de aztán rendezte a sorokat Kondás Elemér legénysége, és a végén többször is közel járt a győztes gól megszerzéséhez, de Brana Ilics és Oláh Gergő lövése célt tévesztett, Melnik lábárül pedig leperdült a labda ajtó-ablak helyzetben.

Az egy pont Békéscsabáról nem rossz, de a lefújás utáni reakciókból arra lehetett következtetni, hogy egyik oldalon sem boldogok vele.

KM

Jegyzőkönyv, események

Békéscsaba 1912 Előre–Kisvárda Master Good 1–1 (0–0)

Békéscsaba, 600 néző, v.: Nagy R. (Bornemissza, Márkus P.)

Békéscsaba: Ribánszky – Dlusztus, Szélpál N., Mészáros M. – Hursán – Nagy S. (Tóth D., 32.), Babinyecz, Nagy I. (Király P., 66.), Zahorán – Urbin (Gránicz, 77.), Birtalan B. Vezetőedző: Boér Gábor.

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Hej, Melnik, Misic (Oláh G., 79.), Protics – Horváth Z. (Gosztonyi, 62.), Délczeg (Ilics, 32.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Melnik (0–1) az 57., Hej (öngól, 1–1) a 61. percben

Percek, események

57. perc: Protics szaladt el a bal oldalon, beadása után Melnik 8 méterről fejelt a kapu bal oldalába, 0–1.

61. perc: Viczián bal oldali bedobása után a labda továbbpattant a tizenhatoson belül, és a túlsó kapufánál ketten érkeztek, és végül Hejről került a hélóba a labda. Öngól, 1–1.

Mesterszemmel

Boér Gábor: – Ellenfelünk csapatában nagyon sok erős és magas felépítésű játékos volt, akikkel szemben nehéz volt párharcokat nyerni. Ettől függetlenül nagyon küzdelmes mérkőzést játszottunk, és ha Birtalan Botond a két óriási helyzetét berúgja, most jobban örülhetnénk.

Kondás Elemér: – Nagyon kemény és harcos mérkőzést játszottunk, tudtuk előre, hogy nem lesz sétagalopp ez a kilencven perc. Az agresszív párharcokban jók voltunk, de nem alakult ki folyamatos játék, így az egy egy reális eredmény.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Mol Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-12-05 13:30
OTP Bank Liga, 15. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
5-0
2-0
MTK Budapest
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-11-27 14:45
OTP Bank Liga, 14. forduló