Már meg merné szólítani a sztárt

2021-03-17 12:16:27
Kisvárda FC

NB III-as csapatunk játékosa meghívást kapott az örmény U21-es válogatottba, amelynek tagjaként egy levegőt szívhat az AS Roma ászával, Henrih Mhitarjannal.

Kovácsréti Márk mellett másik kisvárdai labdarúgó is kapott meghívót hazája U21-es válogatottjába. Az NB III-as csapatunk keretéhez tartozó, de tavaly június 13-án, a Ferencváros otthonában az élvonalban is bemutatkozott Abov Avetiszjannak ugyanis az örmény szövetség postázta a meghívót a fehéroroszok elleni március 26-i barátságos mérkőzésre.

„Tudtam, hogy figyelik a teljesítményemet a válogatottól, azóta különösen, hogy a Fradi ellen játszhattam az NB I-ben – mondta el a magyarul hibátlanul beszélő, 2017 óta kisvárdai játékos, Abov Avetiszjan. – Ezzel együtt meglepődtem, de nagyon meg is örültem a meghívónak. Vasárnap még lejátszom a Tiszaújváros elleni bajnokinkat, aztán indulok Kijevbe, és onnan repülök majd Jerevánba, az edzőtábor és a fehéroroszok elleni mérkőzés helyszínére. Ezen a meccsen elsősorban a külföldön szereplő játékosokra kíváncsi a szakmai stáb, mindenképpen szeretném bebizonyítani, hogy ott van a helyem a későbbiekben is a válogatottban.”

Az örmény labdarúgást többnyire Henrih Mhitarjan nevével azonosítják. A Sahtar Doneck, a Dortmund, a Manchester United és az Arsenal korábbi, az AS Roma jelenlegi klasszisával Abov Avetiszjan a jereváni edzőtáborban is összefuthat, hiszen az U21-esek ugyanott tartózkodnak majd, mint a március 25-i Liechtenstein elleni idegenbeli, valamint a 28-i Izland és 31-i Románia elleni hazai világbajnoki-selejtezőkre készülő felnőtt válogatott. Mint kiderült, nem ez lenne Avesztiszjan és Mhitarjan első randevúja.

„Unokatestvérem, Artur Miranjan válogatott labdarúgó volt, ő intézte el, hogy Mhitarjan ott legyen a tízéves születésnapi partimon, amelyre egy dedikált mezt és egy labdát hozott ajándékba – idézte fel a történteket a 19 éves Abov. – Akkoriban Mhitarjan a Sahtar játékosa volt, én is a doneckiek utánpótlásában cseperedtem. Úgy meglepődtem, amikor beállított hozzánk, hogy nem is mertem beszélgetni vele, de ha most Jerevánban összefutunk, ki nem hagynám, hogy társalogjunk. Még az sem kizárt, hogy emlékezni fog a 2011. októberében történtekre, arra a bizonyos születésnapra. A legfontosabb azonban az, hogy az edzéseken és a meccsen bizonyítsak a válogatott szakvezetőinek.”

A válogatott kötelezettsége miatt Abov Avetiszjan kihagyni kénytelen NB III-as csapatunk március 27-i sajóbábonyi mérkőzését, de ha minden jól megy a húsvéti, egri összecsapáson ismét Kocsis János edző rendelkezésére állhat.A borítófotón: Abov Avetiszjan elszántan készül az örmény U21-es válogatotthoz

A belső fotókon: Csaknem tíz évvel ezelőtt a világklasszis Henrih Mhitarjan volt Abov születésnapi partijának meglepetésvendége


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló