Majdnem mindenből a második

2018-06-04 13:55:42
Kisvárda FC

A számok is azt mutatják, hogy a Kisvárda teljesen megérdemelten jutott története során először az élvonalba.

Másodszor is megünnepelték a kisvárdaiak a történelmi tettet, az NB I-be jutást. Először két hete, amikor matematikailag is valóra vált, hogy a csapat az NB II-ből az élvonalba jut. Az még amolyan spontán buli volt, a vasárnapi, utolsó fordulót követő viszont már tervezett, amelyre előkerültek az alkalomra gyártott egyenpólók és a várdaiak megkapták az arannyal felérő ezüstérmet is.

Kondás Elemér vezetőedző a Sopron elleni mérkőzés elején még feszültnek tűnt, a gólok nyugtatták meg igazán. Netán az okozta a kezdeti izgalmat, hogy ciki lett volna nem legyőzni a sereghajtó Sopront?

– Igen, azért ezt a meccset illett megnyernünk – felelte Kondás Elemér. – Meg aztán eszembe jutott, hogy 2014-ben úgy jártam a DVSC-vel, hogy már bajnokként elveszítettük az utolsó, Honvéd elleni meccsünket. A mostani mérkőzés elején pedig a Siófok elleni hazai fellépésünk villant be, amikor ugyanúgy mentünk előre, ahogy most is, mégis mi kaptuk a gólt. Most is előfordultak hátul olyan hibák, amelyeket akár meg is büntethetett volna az ellenfél, de az első gólunk után már érződött, hogy ezen a meccsen nem érhet bennünket meglepetés.

Így aztán újoncavatásra (Szőr Levente mutatkozott be az NB II-ben) is sor kerülhetett, Kovácsréti Márk pedig első gólját szerezte a felnőttek között. A csapat pedig nemcsak a feljutással járó második helyére lehet büszke, hanem arra is, hogy a mezőnyben a második legtöbb gólt szerezte és a második legkevesebbet kapta, és a kisvárdaiaké volt a legkevesebb vereség is.

– A fiatalok bevetését egyébként is terveztem, de így, hogy jól alakult az eredmény, még több lehetőséget is kaptak – mondta Kondás Elemér. – Ami pedig a számokat illeti, ezek azok a mutatók, amelyek miatt ott végeztünk, ahol. Azt vallom, a jó szereplésnek az a záloga, ha meccsenként két szerzett és egy kapott gólos átlagot produkál a csapat. A szerzetteket tekintve ettől ugyan némileg elmaradtunk, de a negyven kapott góllal nagyjából teljesítettük a tervet. Jó munkát végzett a csapat, az egész éves teljesítmény alapján megérdemelten jutottunk fel.


next match
Újpest FC
Kisvárda Master Good
Budapest, Szusza Ferebc Stadion
2022-10-01 14:30
OTP Bank Liga, 9. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
BVSC-Zugló
0-2
0-2
Kisvárda Master Good
Budapest, Szőnyi út, BVSC-Zugló Stadion
2022-09-17 15:00
Mol Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért