Magyar Kupa: a Szolnok az ellenfél

2018-09-04 09:38:33
Kisvárda FC

A sorozat hatodik fordulójába kapcsolódik be a Kisvárda Master Good, amely NB III-as ellenféllel játszik szeptember 22-én vagy 23-án.

Tavaly még egyazon osztályban szerepelt a kisvárdai és a szolnoki csapat, ám előbbi az NB II-ből az élvonalba jutott, utóbbi viszont kiesett az NB III-ba. Így aztán szeptember 22-én vagy 23-án már úgy találkoznak egymással, hogy két osztály különbség van köztük.

A Magyar Kupa hatodik fordulójában már az NB I-es csapatok is bekapcsolódnak, és a kedden délelőtt elkészített sorsolás szerint Szolnoki MÁV FC–Kisvárda Master Good mérkőzést rendeznek. Most először a kupameccseket is hétvégén rendezik, így akkor bajnoki szünet lesz az NB-s osztályokban.

„A legutóbbi bajnokság végén az NB II-ből kiesett, a harmadosztályú szereplésre újjáalakult Szolnok lesz az ellenfelünk – mondta a sorsolásról Dajka László. – A kupának minden országban az a jellegzetessége, hogy az alacsonyabb osztályú csapatok megtréfálhatják az élvonalbelieket is, főleg, ha azok nem veszik komolyan a mérkőzést. Mi a kupában is eredményesek akarunk lenni, bár egyértelműen a bajnoki szereplés élvezi az előnyt. A kupameccs jól illeszkedik majd a bajnoki ritmusba, hiszen hétvégén játsszuk, és egyelőre annyit mondhatok, hogy szeretnénk majd továbbjutni.”

Az NB I-es csapatok által érintett párharcok:

Szolnoki MÁV (NB III)–Kisvárda Master Good

Szegedi VSE (Csongrád megye I.)–Ferencváros

Bátaszék (Tolna megye I.)–Újpest

Cigánd (NB III)–Mol Vidi FC

BKV Előre (NB III)–DVSC

ESMTK (NB III)–Diósgyőr

Komárom VSE (NB III)–Puskás Akadémia

Csepel FC (NB III)–Haladás

Bőny (Győr-Moson-Sopron megye II.)–Bp. Honvéd

Siklós (Baranya megye I.)–Paks

Fővárosi Vízművek (Budapest I.–Mezőkövesd

Tállya (NB III)–MTK


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló