Magyar esély? Negyvenkilenc százalék

2021-06-14 11:18:15
Kisvárda FC

Portugál vezetőedzőnket a magyar válogatott keddi Európa-bajnoki nyitánya kapcsán kérdeztük.

A szerdai lesz az első munkanapja Kisvárdán Joao Janeirónak, aki csapatunk vezetőedzőjeként akkor találkozik majd először a játékosokkal. Előtte azonban kedden ott lesz a Puskás Arénában a magyar–portugál Európa-bajnoki-mérkőzésen, ami számára pikáns lesz, hiszen portugál állampolgárként, de magyar klubcsapat edzőjeként foglalhat majd helyet a lelátón.

„Mindkét csapat számára különleges mérkőzés lesz – vetítette előre Joao Janeiro. – Továbbmegyek, nemcsak a mérkőzés, a csoport is igen bonyolult, mind közül a legnehezebb. Portugália ugyan címvédőként érkezik az Európa-bajnokságra, de ez nem jelenti azt, hogy könnyű dolga a magyarok ellen. És jól tudom, hogy nem is számítanak könnyű meccsre a honfitársaim, kellően komolyan veszik majd a mérkőzést. Úgyhogy a portugálok szempontjából nagyon nehéz összecsapásra számítok.”

Nem kérdéses, ha valaki, akkor Cristiano Ronaldo lehet a mérkőzés kulcsfigurája. Ha a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi megkérdezné a kisvárdai vezetőedzőt, hogy miként lehet megfékezni az ötszörös aranylabdást, mit tanácsolna neki?

„Egyértelmű, hogy Ronaldo jelenléte állandó veszélyt jelent a pályán – felelte Joao Janeiro. – Ronaldo kiváló játékos, sosem tudhatod, hogy mihez kezd a labdával, kiszámíthatatlan minden megmozdulása. Ha olyan napot fog ki, lehetetlen megállítani. A tizenhatoson belül életveszély a jelenléte, hosszú átadásokkal is őt keresik majd a társak, és a távoli lövései is veszélyt jelenthetnek. Ugyanakkor nem árt a többi portugál játékosra is figyelniük a magyaroknak, mert a válogatott tele van klasszisokkal.”

Az erőviszonyok alapján Budapesten is Portugália számít a mérkőzés favoritjának. Ha mégis van egy dolog, ami a mieink mellett szól, mi lenne az?

„Az a hatvanezer ember, amely a lelátóról buzdítja majd a magyar csapatot – így Joao Janeiro. – Ők jelentik majd a magyarok tizenkettedik játékosát, és ez hatalmas erőt adhat a játékosoknak. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat megfelelően felkészült az Európa-bajnokságra, és a legjobbját fogja nyújtani. A pályán dől el minden, a meccs előtt ötvenegy százalék esélyt adok a portugáloknak és negyvenkilencet a magyaroknak.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-28 15:15
OTP Bank Liga, 30. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Paksi FC
2-1
1-1
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő