Lucas a régi-új kapitány

2022-07-01 20:30:07
Kisvárda FC

Csapatunk tagjai titkos szavazással döntöttek a tisztségviselőkről.

A szombati edzőmérkőzés jó apropót adott arra, hogy csapatunk tagjai megválásszák maguk közül a kapitányt – ahogy teszik azt minden bajnoki szezon előtt. A pénteki vacsora után került sor a titkos szavazásra, minden futballista három-három nevet írhatott fel a papírra, erősorrendben.

Feszült várakozással telt az eredményhirdetés, végül a legtöbb első helyes szavazattal rendelkező Lucas vitte el a pálmát. Brazil-magyar játékosunk hosszú ideig töltötte be ezt a szerepkört, a 2018-as NB I-be jutás alkalmával is, egészen addig, míg a télen Diósgyőrbe távozott kölcsönbe. A társak bizalmát a jelek szerint a féléves kitérő ellenére is tovább élvezi. Lucas elsőszámú helyettese a betegség miatti féléves kihagyásból visszatérő Szlobodan Szimovics, a második számú pedig Bohdan Melnik lett.

Az NB I-ben játszott 132 mérkőzésünk során Lucas 81 alkalommal viselte a karszalagot, a tavaly őt helyettesítő, majd váltó, a nyáron távozó Dombó Dávid a második a vonatkozó rangsorban, ő 40-szer viselte a karszalagot a meccsek kezdésekor. A két helyettes, Szimovics és Melnik eddig egy-egy bajnoki meccsen vezette ki a csapatot a kezdéshez.


A borítófotón: Lucas kapitány (középen) helyetteseivel, Szlobodan Szimoviccsal (balra) és Bohdan Melnikkel


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló