Lucas: „2–0-ra nyerünk”

2019-03-28 11:03:26
Kisvárda FC

A ferencvárosi Leandro eltiltása miatt a szombati mérkőzésen elmarad az unokatestvér-találkozó.

Vírus ütötte fel a fejét a kisvárdai öltözőben, sorra dőltek ki a játékosok a héten betegség, magas láz miatt. Olyannyira, hogy a szakmai stáb jobbnak látta, ha a csütörtök délelőtti edzésnek korábban vet véget, és fakultatív jelleggel csak azok maradtak kint, akik érezték még magukban az erőt és a kedvet a mozgáshoz. A betegek mellett sérültek is vannak: Gheorghe Grozav továbbra is külön edz a csapattól és Hugo Seco bevetése is – minimum – kérdéses a nagy érdeklődéssel várt, Ferencváros elleni szombati mérkőzés előtt.

Azt a hosszú évek során megszokhattuk már, hogy Lucason nem fog semmiféle kór – kopogjuk is le gyorsan –, bár csapatkapitányunknak is kapar a torka. A legtöbb Magyarországon szereplő futballistának egyszer sem vagy csak ritkán adatik meg, hogy a Fradi ellen játsszon, Lucas viszont 2017 októbere óta hatodszor is készülhet a honi rekordbajnok ellen. Még mindig olyan izgalommal, mint az első bevetés előtt?

„Természetesen, hiszen tudjuk jól, hogy a Fradi elleni fellépéseket mindig külön figyelem övezi – felelte Lucas. – Az utóbbi időben rendre jó meccseket játszottunk a Fradival, úgyhogy várom nagyon a mostani összecsapást is. Az pedig külön motivációt ad nekünk, hogy telt ház előtt léphetünk pályára, hallottuk a híreket, hogy már szerda délutánra elfogyott az összes jegy. Minden futballistának az az álma, hogy ilyen körülmények között lépjen pályára, nekünk is pluszt ad majd, hogy ennyien buzdítanak majd bennünket.”

Lucas esetében a Fradi meccsek előtt kihagyhatatlan téma, hogy unokatestvére, Leandro ellen léphet fel. Így volt ez a 2018. augusztus 11-i stadionavatón is, amikor csapatkapitányként egymás mellett vezették ki a pályára csapataikat. Akár szombaton is megismétlődhetne mindez, csakhogy…

„Leo öt sárga lapos, így nem léphet pályára – fejezte be a mondatot a brazil-magyar játékos. – Egyrészt sajnálom, mert nem találkozhatunk, másrészt valahol örülök is neki, hiszen a Fradi így az egyik legjobb játékosa nélkül lép pályára ellenünk.”

Amikor ennyi a gond, mint most a sérülések miatt Kisvárdán, előfordulhat, hogy a csapat erejét megkettőzi a kialakult helyzet?

„Valamiféle vírus miatt többen is leestek a lábukról, de bízunk benne, hogy ők azért felépülnek a szombati mérkőzésre. Ha pedig lesznek hiányzóink, helyettük is küzdünk majd mi, akik a pályára tudunk lépni” – ígérte meg Lucas, akitől számszerű tippet is kértünk a szombati meccsre: „Az eddigi két, egymás elleni bajnoki meccsünket 2–0-ra veszítettük el, úgyhogy most legyen 2–0 a javunkra!”

Ámen!


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló