Listavezetőként is szerényen

2021-08-20 10:54:54
Kisvárda FC

A bajnokság során első hazai meccsét játszó Fehérvár vendégei leszünk szombaton – BEHARANGOZÓ.

Még mindig fura leírni, de tény: csapatunk listavezetőként lép pályára szombaton a Mol Fehérvár FC otthonában. Sőt, a Kisvárda Master Good az élvonalbeli mezőny egyetlen csapata, amelyik három fordulót követően hibátlan, százszázalékos mérleggel rendelkezik. És bár Joao Janeiro vezetőedző a bajnokság előtt azt mondta, hogy menetközben sosem nézi a tabellát, azt azért nyilván érzékeli, hogy csapata az élen áll. És ez kellő önbizalmat kell, hogy adjon a fehérvári mérkőzéshez is.

„Nagyon fontos, hogy rendben legyen az önbizalmunk, de veszélyes is egyben ez a szituáció, úgyhogy ugyanolyan szerénynek kell maradnunk és keményen kell dolgoznunk, ahogy eddig is – mondta Joao Janeiro. – Nagyon messze még az út vége, mindössze három mérkőzés van mögöttünk, de fontos, hogy két meccset már meg tudtunk nyerni idegenben. Ráadásul a bajnokság egyik topklubjához, a Fehérvárhoz utazunk, amelyet annak ellenére jó csapatnak tartok, hogy nem kezdte igazán jól a bajnokságot. Tudjuk tehát, hogy hova látogatunk.”

Ez lesz a fehérváriak első hazai mérkőzése a mostani küzdelemsorozatban, a várakozást tekintve kicsit hasonló a helyzet, mint a Ferencváros elleni nyitány előtt. Hasonló mérkőzésre is lehet számítani, mint az első fordulóban? Akkor azért sikerült átvészelnünk a Fradi által ránk helyezett nyomást.

„A fehérváriak csupa olyan játékossal rendelkeznek, akik az európai kupameccsek tapasztalatával lépnek ellenünk a pályára, de nekünk is megvan a magunk rutinja – véli Joao Janeiro. – Nyomás az biztos lesz rajtunk, de ez a futball velejárója, nem éreznem, hogy a játékosokat ez nagyban megérintené. Ha lesznek is a meccsnek nehezebb periódusai, igyekszünk átvészelni azokat.”

Joao Janeiro továbbra sem számíthat az eltiltását ezen a mérkőzésen letöltő Ötvös Bencére.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló