„Lényegében testvérek vagyunk”

2018-11-22 10:31:45
Kisvárda FC

A szombati Ferencváros elleni mérkőzésünkön ismét egymás ellen játszik a két unokatestvér, Leandro és Lucas.

A tavaly őszi Magyar Kupa- (1–0) és az augusztus 11-i stadionavató bajnoki (0–2) után tétmérkőzésen harmadszor találkozik egymással a ferencvárosi és a kisvárdai futballcsapat, ám először a rekordbajnok Üllői úti stadionjában. Harmadszor játszik egymás ellen a két csapat brazíliai születésű, de már magyar állampolgárságú futballistája, egyben csapatkapitánya, Leandro és Lucas is. A téma immár örökzöld, ezúttal Leandro nyilatkozott a Fradi honlapjának, az írásban természetesen szóba került a családi kapcsolat is.

– A Kisvárda alapembere Lucas, az unokatestvéred. Mennyire teszi különlegessé a találkozót számodra ez a családi párharc?
– Furcsa, hiszen lényegében testvérek vagyunk. De lassan kezdjük megszokni, hogy néha egymás ellen játszunk – válaszolta Leandro, aki az augusztusi mérkőzésen, egyben a Várkerti Stadionban is az első gólt szerezte. – A család nagyon várja a meccset, biztosan együtt nézik majd. Most hétvégén is együtt voltunk Lucasszal, de a pályán nincs család, ott mindenki nyerni akar.

– Az unokatestvéred elmondta, hogy te vagy a példaképe.
– Mindenképp jólesik. Együtt nőttünk fel, egy házban laktunk, a nagymamámnál állandóan fociztunk. De hét év van köztünk – amikor én már itt voltam Magyarországon, ő még Brazíliában futsalozott. Küldtem haza mezeket, gondolom, ekkor alakult ki a példakép státuszom. Lucas fiatalon abba akarta hagyni a focit, mert kezdett egyetemre járni, de én tudtam, hogy van benne, sokat edzett otthon is, csak a lehetőség kellett neki, ezért segítettem neki annak idején Debrecenbe kerülni. Évek óta alig hagy ki meccset, úgyhogy bebizonyítja, hogy érdemes volt folytatnia a labdarúgást.

– Sokat találkoztok egymással?
– Talán lehetne kicsit többet is, de rendszeresen beszélünk, tudjuk, mi van a másikkal. A válogatott szünet most alkalmat adott a személyes találkozásra is.

– Ilyenkor beszélgettek a fociról vagy távol maradtok a témától?
– Szoktunk, de inkább a brazil fociról. Mindketten a Corinthiansnak szurkolunk, ők most sajnos a kiesés ellen küzdenek…

– Lucas miatt a Kisvárdát jobban követed, jobban ismered a többi ellenfélnél?
– Persze! Ha nem egy időben játszunk, megnézem a meccsüket, ha pedig erre nincs lehetőségem, akkor másnap a legjobb jeleneteket, úgyhogy képben vagyok, mire kell számítanunk tőlük. Nehéz meccs lesz, a Vidi ellen is megmutatták, hogy milyen jól tudnak megindulni kontrákból, erre mindenképp oda kell figyelnünk.

A két csapat augusztusi mérkőzésének összefoglalója:next match
Kisvárda Master Good
Diósgyőri VTK
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-10 13:00
OTP Bank Liga, 16. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
0-0
0-0
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2023-12-02 19:30
OTP Bank Liga, 15. forduló