Legyen igazi katlan a Várkert!

2023-11-08 15:42:23
Kisvárda FC

A szerdán kinevezett vezetőedző, Feczkó Tamás ellenfélként itt járva tudja, mennyire nehéz volt Kisvárdán játszani és pontot szerezni.

Az NB I-es csapatnál töltött első munkanapján máris két edzés várt Feczkó Tamásra, akit Kisvárdán eddig ellenfélként ismertünk. Jó néhány csapattal járt már a Várkertben, ezeket is számba vettük, amikor a rá váró feladatokról beszéltünk.

„Ha visszagondolok arra, hogy anno a várkerti pályán Kisvárda–Nagyecsed meccseket játszottunk az NB III-ban, akkor azért megállapíthatom, hogy nagy utat tettem meg azóta én is, de a várdai csapat is – mondta újdonsült vezetőedzőnk, Feczkó Tamás. – Akkoriban Révész Attila ült a kisvárdai kispadon, és mindig nagy és emlékezetes meccseket játszottak egymással a csapataink. Később aztán balmazújvárosi edzőként tértem ide vissza, nagy harcban álltunk a feljutásért a Kisvárdával, mindkét csapat részéről nagy bravúr volt, hogy érmet szerzett. Az pedig még nagyobb, hogy az MTK edzőjeként a második helyezett Kisvárdával együtt jutottunk fel az élvonalba. NB I-es trénerként az MTK-val és a Diósgyőrrel is megtapasztaltam, hogy a várkerti katlanban nagyon nehéz volt játszani a Kisvárda ellen és még nehezebb akár egy pontot is hazavinni. Az öltözőben el is mondtam a játékosoknak, hogy azt szeretném, ha olyan oroszlánbarlang lenne ez a stadion, mint akkoriban.”

Ez a kérés már csak azért is aktuális, mert sorra jönnek a hazai mérkőzések...

„Kétségtelen, ez egy bizonyos szintig segítség, kell, hogy legyen, hiszen hazai közönség előtt a csapatok mérlege jobb szokott lenni, mint idegenben – véli Feczkó Tamás. – Jó játékosok alkotják a keretet, de csak akkor lehetünk eredményesek, ha igazi csapatként tudunk küzdeni, megalkuvás nélkül, az utolsó percig hajtani, ami mindig is jellemezte a Kisvárdát. Biztos vagyok benne, hogy már a Kecskemét elleni hétvégi meccs is inkább a küzdelemről fog szólni, mint a játékról.”

Feczkó Tamás a felnőtt csapat vezetőedzőjeként új arc, de a klubnál, az akadémiánál egy ideje már tevékenykedik.

„Egész pontosan október elseje óta dolgoztam képzési igazgatóként, ebből eredően is figyeltem az NB I-es legénységet, tudva azt, hogy az elsőszámú csapat szereplése mindig meghatározza a klub hangulatát – folytatta Feczkó Tamás. – Ugyanakkor a fő feladatom az utánpótlásban volt, minden erőmmel odakoncentráltam, a múlt héten is még Szlovéniában jártam edzőképző konferencián. Ennélfogva még nem teljesen ismerem a keretet, ezért is maradtunk abban Révész Attila sportigazgatóval, hogy az idei évből hátralévő öt mérkőzésen közösen hozzuk meg a szakmai döntéseket.”


FECZKÓ TAMÁS

Születési hely: Nyíregyháza

Születési idő: 1977. szeptember 8.

Posztja: vezetőedző

Edzői pályafutása: Tiszalök ifjúsági (2001-2003), Nyírsuli utánpótlás (2004-2008), Nagyecsed (2008-2012), Ebes (2013), Nyíregyháza Spartacus másodedző (2014-2015), Balmazújváros (2015-2017), MTK Budapest (2017-2019), Diósgyőri VTK (2019-2020), Nyíregyháza Spartacus (2021-2022), Várda Labdarúgó Akadémia (2023), Kisvárda Master Good (2023-)


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló