Leforrázva!

2022-11-08 20:54:35
Kisvárda FC

Háromgólos vereséget szenvedtünk a jól játszó Zalaegerszegtől idei utolsó hazai mérkőzésünkön. BESZÁMOLÓ

Szem előtt tartva az e heti másik, székesfehérvári feladatot is, hat helyén cserélődött ki a Puskás Akadémia otthonában győztes szombati kezdő tizenegyünk. Ezzel együtt nem hittünk a szemünknek, mert az első félidőben sehogyan sem akart működni a játékunk.

A Zalaegerszeg egyértelműen ránk erőltette akaratát, helyzetei is voltak, és Eduvie Ikobe addig járt a kapunk elé, hogy a negyedik lehetőségét gólra is váltotta. Az nem volt szép az amerikai légióstól, hogy a gólörömnél szurkolóinkat provokálta, de táborunk előtt le a kalappal, nem vette fel az eléje dobott kesztyűt (ennek a Zetével a közelmúltban, a Honvéd ellen történtek miatt van jelentősége...), bár az jogában állt, hogy onnantól kezdve végig füttyel kísérje a nem túl szimpatikusan viselkedő csatár labdaérintéseit.

Várható volt, hogy a szünetben lesznek változtatások, jöttek is négyen azok közül, akik Felcsúton jól játszottak. Sikerült is megnyomni az első negyedórát, ám sem Jasir Asani, sem Rafal Makowski, sem Driton Camaj, sem Jasmin Mesanovic nem tudott kiegyenlíteni a helyzetéből. A Zete pedig úgy zárta le a számára kritikus időszakot, hogy újabb gólt szerzett.

Ezt követően megint visszaesett a teljesítményünk, a vendégek okosan őrizték az eredményt, majd a végén a kegyelemdöfést is megadták. Nem sikerült tehát szépen búcsúzni a szurkolóinktól, vasárnap a Fehérvár elleni idegenbeli meccsel zárjuk az évet.


OTP BANK LIGA: 15. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 0–3 (0–1)

Várkerti Stadion, 2005 néző, v.: Káprály (Márkus T., Belicza)

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko (Vranjanin, 65.), D. Kovacic, Peteleu – Lucas (Karabeljov, a szünetben) – Asani, Melnik, Ötvös (Makowski, a szünetben), Vida K. (Camaj, a szünetben) – Ilievszki (Mesanovic, a szünetben). Vezetőedző: Török László

ZALAEGERSZEG: Demjén – Huszti A., Kálnoki-Kis, Mocsi, Bedi – Szankovics – Szendrei N. (Szafronov, 89.), Tajti M., Szalay Sz. (Németh D., 85.), Gergényi – Ikoba (Manzinga, 72.). Megbízott edző: Julian Jenner

Gólszerző: Ikoba (0–1) a 37., Ikoba (0–2) a 60., Manzinga (0–3) a 87. percben


A gólok története

37. perc: Jobboldali kisszöglet után Gergényi adott ballal középre, Ikoba pedig öt méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 0–1.

60. perc: Ikoba lőtte tíz méterről jobbal, éles szögből, Kravcsenko mellől a jobb alsó sarokba a labdát, 0–2.

87. perc: Mocsi indításával Manzinga lépett ki a saját térfeléről, rávezette és jobbra elhúzta a labdát Odincov mellett, majd hat méterről jobbal az üres kapuba lőtt, 0–3.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló