Látni kellene a különbséget

2019-09-21 08:13:25
Kisvárda FC

Fel lehetünk arra készülve, hogy a pilisiek nem adják majd olcsón a bőrüket a vasárnapi kupameccsen – BEHARANGOZÓ

Tavalyi újítás, hogy a Magyar Kupa országos főtábláján az első forduló mérkőzéseit hétvégén rendezik, hogy a kisebb településeken is igazi ünnep legyen az ilyen jellegű mérkőzés. Első és másodosztályú klub egymással még nem találkozhat, rajtuk kívül az NB III-asoknak is „alapból” helyük volt a főtáblán, a megyei bajnokságokban szereplők selejtezőből indulva harcolhatták ki a helyüket.

Csapatunk, a Kisvárda Master Good az egyedüli NB I-es csapat, amely vasárnap lép pályára, a többiek már szombaton letudják mérkőzéseiket, illetve a vasárnap a második fordulóból elhalasztott találkozót pótló Zalaegerszeg és a következő bajnoki ellenfelünk, a Ferencváros majd szerdán játssza le kupamérkőzését. A mieink a Pest megyei bajnokságban szereplő Pilisi LK vendégeként lépnek fel 15 órától.

„Bajnoki ritmusban készültünk a mérkőzésre, tehát ugyanúgy, mintha forduló várna ránk a hétvégén az élvonalban – mondta Miriuta László vezetőedző, akit csütörtöki születésnapja alkalmából nem felejtett el felköszönteni a csapat. – A megszokott menetrendet sem akartuk felborítani és a kupában is szeretnénk a lehető legjobban szerepelni, ezért a legjobbnak vélt csapatunkat szerepeltetjük Pilisen. Minden tiszteletünk a Pilisé, és fel vagyunk arra készülve, hogy lelkesen küzdenek majd ellenünk, de azt várom el a csapattól, hogy kiharcolja a továbbjutást. Három osztály különbség van a két csapat között, ennek jelét az elejétől kezdve látni akarom. Fontos, hogy jól kezdjük a meccset, sétálgatva biztosan nem érnénk el jó eredményt, ezért természetesen a lehető legkomolyabban vesszük a kilencven percet.”

Ami abban az esetben százhúsz is lehet, ha a rendes játékidőben döntetlenre végeznek egymással a csapatok. A kisvárdaiak célja azonban nem is lehet más, mint az egyértelmű siker kiharcolása, még úgy is, hogy Gheorghe Grozav kisebb combsérüléssel bajlódik és Hugo Seco sem bevethető még.


MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 64 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Az NB I-es csapatok mérkőzései

Szombat: Eger–Mol Fehérvár FC (11.45), Érd–Diósgyőr, Putnok–Paks, Dunaharaszti–Bp. Honvéd, Sárvár–Debreceni VSC, Bonyhád–Puskás Akadémia, Hévíz–Mezőkövesd, Hatvan–Újpest, Soltvadkert–Kaposvár (valamennyi 15)

Vasárnap: Pilisi LK-Legenda Sport–Kisvárda Master Good (15)

Szerda: Kiskunfélegyháza–Zalaegerszeg, Iváncsa–Ferencváros (mindkettő 15)


A fotón: Tavaly ilyenkor Szolnokon kezdődött Gosztonyi Andrásék kupaszereplése

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló