Lapszemle: „Nem vagyok ijedős alkat”

2018-08-07 09:53:20
Kisvárda FC

A Nemzeti Sportban jelent meg a kisvárdai csapat leendő vezetőedzőjének, Dajka Lászlónak a nyilatkozata..

„Hazatértem” – ez volt az első mondata, amikor lapunk megkereste az 59 éves szakembert, akinek pályája a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városból indult, Kisvárdán volt ifi játékos 1975 és 1978 között.

A legutóbb a Nyíregyházát irányító edző kinevezését így indokolta Révész Attila sportigazgató: „Úgy ítélem meg, ezen a poszton különösen fontos a kötődés a városhoz és a csapathoz, hogy ne az egyéni érdek érvényesülése legyen az első. Ennek mér- legelése alapján került képbe Dajka László, aki Kisvárdán járt gimnáziumba és felnőtt futballistaként itt mutatkozott be a csapatban. Ráadásul edzőként az utánpótlás terén is szerzett tapasztalatot, ami azért fontos, mert az akadémiánkon is lenne számára feladat. Szóbeli megállapodást kötöttünk vele, már a helyszínen látta az Újpest elleni meccsünket, de a korábbi két találkozónk felvételét is elemezte. A héten megismerkedik klubunk felépítésével, a klubfilozófiával és a Ferencváros elleni mérkőzés után a felnőttcsapat vezetőedzői szerepkörét ő látja el."

Az ötödik fordulóban tehát már a harmadik vezetőedzőt láthatjuk a Kisvárda kispadján, hiszen a csapatot története során először az élvonalba juttató Kondás Elemért a Mol Vidi FC-től és a Honvédtól elszenvedett, egyaránt 4–0-s vereség után menesztették, utódja, Kocsis János megbízatása pedig eleve csak két mérkőzésre szólt. Mivel a csapatnak egyelőre sem pontja, sem szerzett gólja nincs, a hétvégén pedig az éllovas Ferencvárost fogadja, minden bizonnyal sereghajtó együttest vesz át Dajka László, aki tisztában van vele, hogy a feladat szép, de nem könnyű.

„Mindannyian tudjuk, hogy borzasztóan nehéz dolgunk lesz – mondta a szakember. – Nem sziporkázott az együttes az eddigi meccseken, az tény. Sok külföldi játékos érkezett a nyáron, csapattá kell őket gyúrni. Nincs sok extra képességű futballistánk, inkább melós együttes a miénk, de a játékosok hozzáállása megfelelő, ez pedig nagyon sokat számít. Nem vagyok ijedős alkat, a kihívás elébe nézek. Ha tetőfedéssel bíztak volna meg, most bajban lennék, de a futballpályákon már sok mindent láttam. Hosszú távon gondolkodom, de hosszú távú célokat egyelőre nem érdemes kitűzni, csak a következő mérkőzésre szabad gondolni, el kell kezdeni gyűjteni a pontokat.”

Noha még néhány hét hátravan a nyári átigazolási időszakból, Dajka László úgy számol, számottevő változás már nem lesz a keretben.

„Már jó sok játékos érkezett, késznek tekinthető a keret, és abban is bízom, hogy az öt-hat sérültünk mihamarabb felépül, mert ők is nagy segítségünkre lehetnek. A koncepcióm megvan, de a személyes benyomásaim, tapasztalataim természetesen még formálhatják, hogy milyen taktikával, milyen felállásban küldöm pályára a csapatot. Kemény harc elé nézünk ebben az idényben, de fontos, hogy a klubnak van jövőképe, formálódik az akadémia is, bizakodva nézünk előre.”


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló