Különös köszöntés

2022-07-01 13:30:00
Kisvárda FC

Az első ausztriai edzést a jókedv uralta, péntek délután pedig újabb gyakorlás következik. FOTÓGALÉRIA

Még el sem kezdődött a megérkezés utáni első edzés az ausztriai Vorauban, máris dalra fakadt az egész társaság. Csapatunk asszisztens edzője, Erős Gábor ugyanis pénteken ünnepli 42. születésnapját, így az eligazítás előtt neki szólt a „Happy Birthday” és a taps. Nem a gesztus miatt enyhült meg a szakmai stáb tagjainak szíve, hanem eleve olyan edzést terveztek a szakemberek, amely inkább a könnyed átmozgatás fogalmát meríti ki. Közben pedig a játékosok ismerkedtek az osztrák ötödosztályú TuS Vorau hegyektől ölelt, kis ékszerdoboznak számító létesítményével, amely a tip-top stadion mellett füves és műfüves edzőpályából, konditeremből és szabadtéri kondiparkból, háromsávos rekortán futócsíkból és patent klubházból, öltözőkből áll.A hőség is elviselhetőbb, mint otthon, 28 Celsius fokot mutatnak a hőmérők és a jövő hét második felére még enyhülés is várható.

A péntek délelőtti edzésnek a füves edzőpálya volt a helyszíne. A Dudás Dániel erőnléti edző vezette nyújtó- és futómunkát a három csoportban történő cicázás váltotta fel – miközben a három kapus külön dolgozott Sandro Tomic kapusedzővel –, utóbbiba a stábból is bekapcsolódtak a bátrabbak. Ebben a műfajban az a nyerő, ha a labdát tartók eljutnak húsz labdaérintésig, anélkül, hogy a cicák meg tudnák azt szerezni, ha ez megtörténik, annál már csak az generál nagyobb örömöt, ha a cicák valamelyike „kötényt” kap. Maradjunk annyiban, a születésnapos ilyen jellegű ajándékáról is gondoskodtak a játékosok (igaz, az ünnepelt sem maradt adós), és Szilágyi Norbert masszőr-felszerelésfelelős is belelépett egy „kötőbe”.

A hangulattal tehát nincs baj, ezt az edzést követő miniértékelésen ki is emelte Török László vezetőedző. Tovább fokozódott a jókedv, amikor a születésnapos Erős Gábor és a kommandós frizurára váltó kapus, Mihajlo Hotra átesett az úgynevezett korridorfutáson, amely közben a sorfalat álló játékosok nem feltétlenül barátságos szándékkal lapogatják az „ünnepelt” hátát. Miközben egyesek kezében papucsot is láttunk, mint ütlegelő célszerszámot, azért megállapítottuk, hogy a futballisták társukkal kevésbé bántak kesztyűs kézzel, mint egyik főnökükkel...

Péntek délután újabb edzés következik, szombaton délelőtt pedig a horvát Hajduk Split elleni edzőmeccs.


A borítófotón: Erős Gábor nemcsak a köszöntést kapta a játékosoktól, hanem olykor az „ívet” is


next match
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2024-03-09 15:15
OTP Bank Liga, 24. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
1-0
1-0
ZTE-FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló