Különleges fűmagkeverék a pályán

2021-06-24 15:48:51
Kisvárda FC

A gyep élettartama is növekszik és a karbantartása is könnyebbé válik.

Lassan befejeződik a pályaépítés a kisvárdai Várkerti Stadionban. A Hatko Hibridgrass telepítése már megtörtént a teljes területen. A szakemberek a vetéssel és a műtrágyázással folytatják a munkálatokat. A hibrid füvet feltöltötték a gyártó által előírt töltőanyaggal. Ez olyan keverék, amely elősegíti az élőfű kinevelését, és a hosszútávon biztosítja a tápanyag utánpótlást is. A betöltés után öt irányból kezdődött meg a fűmagvetés indító műtrágyázással.


A Globál Sport Kft., olyan – a Hatko Hibridgrass rendszernek – megfelelő fűmagkeveréket választott, amelyhez további – hosszan lebomló – tápanyagokat dolgozott be, amelyek erősítik a fű immunrendszerét, ezáltal az a kánikulában is képes csírázni. Illetve mindez elősegíti az élőfű növekedési folyamatát. A szakemberek az öntözőzónákat is úgy állították be, hogy az élőfű megfelelően tudjon csírázni.

Ahogy már korábban beszámoltunk róla a Globál Sport Kft. és partnerei a Hatko Hibridgrass (UEFA, FIFA preferált technológia) rendszert telepítik a stadionban, amelyet a gyártó – többek között – az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban kivitelezett. A Hatko Hibridgrass technológia előnye a gyökér és a laza altalaj kapcsolata, amely tökéletesen egybefüggő, stabil hibrid felületet eredményez. A műfű segíti az élőfű szálakat stabilizálni, ezzel elősegítve a gyökeresedést, továbbá védi az élőfüvet a káros UV sugaraktól. A rendszer egyesíti az optimális gyepfelületet és az optimális futballt, ami azt jelenti, hogy növekszik a játékidő és könnyebb a karbantartás.


Szöveg: Takács-Tóth Andrea

Fotó: Nagy Bence


Latest match
Kecskeméti TE
1-0
0-0
Kisvárda Master Good
Kecskemét, Széktói Stadion
2023-05-26 18:15
OTP Bank Liga, 33. forduló