Különleges alkalom és szituáció

2022-03-10 17:47:00
VLA

A Várda LA U19-es csapatát sokáig Kecskeméten dolgozó edző irányítja Kecskeméte. BEHARANGOZÓ, FOTÓGALÉRIA

A kisvárdai csapatok futballhétvégéjét a VLA U19-es csapata nyitja, amely pénteken a déli harangszóra Kecskeméten lép pályára. Ott, ahol a legfelső korosztályos csapatunk edzője, Török László játékosként, edzőkénk és vezetőként is hosszú éveket töltött, így számára különösen fontos lesz az összecsapás-

A két csapat a bajnokság alapszakaszában, az alapcsoportban is találkozott egymással, akkor is Kecskeméten: október 29-én a VLA Remenyiczki Gábor góljával 1–0-ra nyert.


MLSZ ORSZÁGOS U19 B CSOPORT, 4. FORDULÓ

Péntek, 12.00: Kecskeméti TE LA (2.)–Várda LA (4.)

Török László, a VLA edzője: – Sajnos ismét nem volt problémamentes a hetünk, itt elsősorban a betegségekből adódó létszámproblémára gondolok. Nagyon fiatal, tehetséges keretünk van, amiből most lehetőséget kapnak azok a játékosok, akik eddig kevés játékperchez jutottak, vagy pedig egyáltalán nem kaptak lehetőséget. Keretünk nyolcvan százaléka U17-es játékos, akiknek egy korosztállyal feljebb játszani nagy lehetőség ahhoz, hogy hétről hétre fejlődjenek. Természetesen nem hagyhatom szó nélkül, hogy a mérkőzéshelyszín és az ellenfél különleges alkalmat és szituációt jelent a számomra. Kecskeméten nevelkedtem, mint játékos, edzőként pedig sokat kaptam a klubtól és vezetőktől. Voltam minden szinten edző, egészen az NB I-ig és szakmai vezető hét évig. Jó barátom a pénteki ellenfél edzője, Lóczi Péter, és a lányom is az akadémiánál dolgozik. Sokszor olvasok olyan nyilatkozatokat, hogy a mérkőzés alatt felfüggesztik a barátságot és az érzelmeket az edzők. Butaságnak tartom, nálam ez nem így van, mert azok az emberek, akik közel állnak hozzám, azok egy versenyen, mérkőzéseken is a barátaim, rokonaim maradnak. Kecskemét az otthonom, de most Kisvárdán élek egy professzionális klubnál és egy kiemelt akadémián dolgozom. Minden erőmmel és tudásommal a VLA és Kisvárda sikereiért tevékenykedem, minden edzésen és bajnoki mérkőzésen egyaránt. A Kecskemét nagyon jól összerakott, és jó játékosokból álló csapat, bizonyíja ezt az eddigi szereplésük is. Erős csapattal találkozunk, már csak azért is, mert számíthatnak visszajátszókra az NB II-es felnőtt keretből is. Eredményesen kell szerepelnünk a továbbiakban, mindegy, ki az ellenfél.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló