Közel volt, de még várni kell rá

2018-08-25 22:08:52
Kisvárda FC

OTP Bank Liga, 6. forduló: Remek hangulatban és futballidőben győzelmi esélyt szalasztottunk el a Diósgyőr ellen.

Jelentjük, csapatunk megérkezett az NB I-be!

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójában végre olyan teljesítményt nyújtott a Kisvárda Master Good, hogy szurkolóinak nemhogy szégyenkeznie nem kellett, hanem egyenesen büszkék lehettek arra, amit láttak. A játékosok meg a drukkerekre, hiszen felemelő hangulatban sportolhattak a másodjára is csaknem teljesen megtelt kis ékszerdobozban.

A Diósgyőr ellen kezdettől a Kisvárda dominált, az első félidőben látottak alapján kétség nem fért hozzá, melyik a jobb csapat. Meg ahhoz sem, melyik a szerencsésebb… Mert amíg az egyik oldalon Matija Misic jobbnál jobb távoli lövéseit vagy védte Antal Botond vagy pedig centikkel elkerülték a kaput, addig a túloldalra jószerivel csak egyszer átlátogató Diósgyőr egy szöglet utáni kavarodásból megszerezte a vezetést.

Feltűnő volt Anderson Pico aktivitása. A balhátvédet játszó „kis” brazil ment előre, mint akit felhúztak, tüzelt, mint a boxerkutya, egy alkalommal meg olyan tisztán és gyönyörűen szerelt becsúszva, ahogy azt tanítani kellene a focisulikban. Csak hát nem lenne brazil, ha nem könnyelműsködne, a kapott gól előtt megszerezte a labdát a tizenhatoson vonalánál, sarkazva próbált passzolni, ám pontatlanul tette. Jött is a büntetés.

A második félidőben meg Sassá, no meg egy tizenhatoson belüli szituáció, amelyen, mint minden eddigi NB I-es Várda-meccsen, büntető következhetett. A Horváth Zoltán által kiharcolt tizenegyest a múlt héten a századik kisvárdai bajnokiját játszó, ebből az alkalomból a Várkerti Vitézek által köszöntött Vári Barnabás higgadtan értékesítette.

A hátralévő bő félórában további gólokat is lőhetett volna a házigazda. Különösen Brana Ilics volt aktív, mindig történt valami, ha nála volt a labda. Egyszer kibokszolta a lövését a kapus, aztán balról kevéssel lőtt mellé. Sassá viszont ziccerben sokkal. Bohdan Melnik is nyerőemberré válhatott volna, de a tizenhatos sarkáról leadott lövését Antal Botond és a kapufa közösen mentette. Ilyen az, amikor a jobbhátvéd ballal tüzel.

Szóval közel, nagyon közel volt az első győzelméhez a kisvárdai csapat. De ha ilyen töretlen marad a küzdőszellem és nem mellesleg a fejlődés, már nem sokat kell várni rá.

És akkor lesznek csak igazán büszkék a drukkerek!


KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK 1–1 (0–1)

Kisvárda, 2137 néző, v.: Szőts (Ring, Szert – Erdős, Urbán E.)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Vári B., Ene, Anderson Pico – Lucas, Protics – Gosztonyi, Misic, Ilics – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.

CSERE: Gosztonyi helyett Sassá a szünetben, Protics helyett Mitosevics az 59., Misic helyett Karaszjuk a 83. percben

DIÓSGYŐR: Antal B. – Sesztakov, Brkovics, Karan, Nagy T. – Tajti – Tóth Barnabás, Vernes, Bárdos, Makrai – Mihajlovics. Vezetőedző: Fernando Fernández.

CSERE: Makrai helyett Hasani a szünetben, Vernes helyett Joannidisz a 68., Bárdos helyett Forgács a 78. percben

Gólszerző: Mihajlovics (0–1) a 41., Vári B. (11-esből, 1–1) az 51. percben

Fontosabb események

41. perc: Vernes baloldali szöglete után Brkovics csúsztatta meg a labdát, amely Protics testéről Mihajlovics elé pattant, ő pedig jobbal 5 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtte, 0–1.

51. perc: Miközben Ilics balról szögletet végzett el, középen Karan lerántotta Horváth Zoltánt. Tizenegyes! Vári Barnabás állt a labda mögé és jobbal higgadtan a jobbra dőlő Antal Botond mellett a bal alsó sarokba gurította, 1–1.

66. perc: Melnik a tizenhatos sarkától, ballal hatalmas erővel lőtt kapura, a labdát Antal Botond és a baloldali kapufa közös erővel hárította.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló