Kötelező lesz a videobíró

2021-03-31 14:25:08
Kisvárda FC

A szövetségi dokumentumtárban megjelentek a következő bajnoki évre vonatkozó versenykiírások.

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos dokumentumtárában megjelentek a következő idényre vonatkozó versenykiírások. Eldőlt, hogy a következő évadtól az NB I-ben kötelező lesz a VAR-rendszer, az élvonalbeli bajnokság július 30-án kezdődik, a Magyar Kupában pedig a harmadik fordulóban kezdenek az első és másodosztályú klubok – írja a Nemzeti Sport Online.

Az NB I 2021–2022-es versenykiírásában az áll, a bajnokság július 30-án pénteken kezdődik, és május 15-én vasárnap ér véget. Hétvégeken pénteken, szombaton és vasárnap is rendeznek bajnoki találkozókat.

A tizenkét csapat háromkörös rendszerben vív meg egymással. Ezúttal sem lesz kiemelés annak kapcsán, mely hat klub játszhat eggyel többször (17-szer) hazai pályán. Az idény végén a tabella utolsó és utolsó előtti helyezettje kiesik a másodosztályba.

A legfontosabb változás, hogy a következő idénytől az NB I-ben kötelező lesz a videobíró használata. Minden élvonalbeli sportszervezetnek telepítenie kell a stadionjában a VAR-rendszert a nemzetközi előírásoknak megfelelően.

Az NB I-es csapatoknak a következő idényben is legfeljebb 25 fős kereteket kell nevezniük a bajnokságra. Az U19-es (2003-ban vagy később született) magyar játékosokat nem kell felírni a listára.

A következő évadban is marad a koronavírus-járvány miatt bevezetett mérkőzésenkénti öt cserelehetőség (három játékmegszakítással) – ha a futball szabályalkotó testülete (IFAB) meghosszabbítja a határozatát.

Az NB II-ben a következő kiírásban minden csapatban legalább egy 2002-ben vagy később született játékosnak kell végig a pályán lennie.

A szövetség az NB III-as bajnokságot 54 csapatosra tervezi a mostani évad 60 szereplős harmadosztálya helyett.

A Magyar Kupában az NB I-es és az NB II-es együttesek a harmadik fordulóban csatlakoznak. Az első fordulóban 128 gárda vesz részt, a másodikban 64, a harmadikban pedig ismét 64. A döntőnek (8. forduló) a Puskás Aréna ad otthont.


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló