Köd előtte, köd mögötte

2018-11-10 19:27:27
Kisvárda FC

Hiába vezettünk, végül 4–1-re kaptunk ki az Újpesttől.

Lesz meccs?

Péntek este, a csapat meccsidőpontban tartott, a köd homályába veszett edzése után ez volt a kérdés Kisvárdán. Főleg, hogy a lepel szombaton sem szállt fel, és ahogy sötétedett, és közeledett az Újpest elleni meccs időpontja, egyre kevesebbet lehetett látni.

Németh Ádám játékvezetői csapata elsőként kijelentette, hogy lesz mérkőzés, aztán kezdtek elbizonytalanodni. A csapatok játszani akartak, a szurkolók is elfoglalták helyüket és hallatták hangjukat – ha már látni nem nagyon lehetett őket az egyik oldalról a másikra. Aztán Németh Ádám előbb negyedóra türelmet kért, majd megszületett a döntés: negyven perces késéssel, de lesz mérkőzés.

Keveset láttunk belőle, ha nem az ember orra előtt játszódtak az események, csak következtetni lehetett arra, hogy mi történik a pályán. Aztán jött a hazai gól, szájról szájra terjedt, hogy Lucas szerezte. Előtte a beadást Rados Protics postázta, aki nem lett volna a kezdőcsapat tagja, de a bemelegítésnél Anderson Pico megsérült, így bekerült a védelembe.

Fájdalom, nem sikerült kihúzni szünetig, pedig nem játszott rosszul a csapat, legalábbis erre lehetett következtetni a tejfehér köd mögötti mozgolódásból. Aztán szünet után jött egy balszerencsés megmozdulás és Izing Martin öngólja, a harmadik gólt követően pedig a teljes összeomlás, Novothny Soma egymaga hármat szerzett. Ennyi kapott góllal egész egyszerűen nem lehet keresnivaló – miközben a két fő rivális kapott gól nélkül hozta a meglepetésgyőzelmét, aminek következtében a Várda visszaesett a kiesőhelyre.


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 1–4 (1–1)

Várkerti Stadion, 2280 néző, v.: Németh Á. (Szert, Szalai B. – Bognár T., Nagy R.)

KISVÁRDA: Felipe – Izing, Beriosz, Vári B., Protics – Lucas, Mitosevics (Melnik, 78.) – Sassá, Milevszkij (Misic, 71.), Ilics – Negrut (Horváth Z., 59.). Vezetőedző: Dajka László.

ÚJPEST: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Risztevszki, Burekovic – Szankovics, Onovo – Nwobodo (Lubaki, 91.), Zsótér (Lukács D., 87.), Beridze (Pauljevics, 83.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gólszerző: Lucas (1–0) a 31., Novothny (1–1) a 41., Izing (öngól, 1–2) a 49., Novothny (1–3) a 73., Novothny (1–4) a 86. percben

A gólok története

31. perc: A Milevszkij által remek indítással futtatott Protics bal oldali beadását a középre befutó Milevszkij az ötös elől visszafelé Lucas elé tolta, aki jobb lábbal 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot, 1–0.

41. perc: Beridze jobbról beívelt szabadrúgása után Burekovic emelte vissza középre a labdát, amelyre Vári és Novothny egyszerre érkezett, végül az újpesti kapusról pattant a hálóba a labda, 1–1.

49. perc: Beridze jobb oldali szögletét az ötös bal sarka és Risztevszki elől Izing a saját kapuja jobb alsó sarkába fejelte, 1–2.

73. perc: Burekovic baloldali beadása után Novothny a védőket megelőzve 5 méterről a bal felső sarokba fejelte a labdát, 1–3.

86. perc: Zsótér futtatta a bal oldalon Burekovicot, akinek beadása után Novothny 3 méterről jobbal a bal felső sarokba lőtte a labdát, 1–4.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló