Kivettük a részünket a gól- és bravúrparádéból

2020-07-05 19:13:35
Kisvárda FC

Visszapillantó 2019-2020-ra: Fókuszban a nagy gólok és a hatalmas védések – újpesti és kispesti elsőség – VIDEÓK

Időről időre nyomon követtük a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) által fordulóról fordulóra meghirdetett legszebb gólok és legnagyobb védések versenyét, főként, ha volt kisvárdai érintettség. A bajnoki hajrá erőltetett menetében kissé elvesztettük a fonalat, részint, mert a nagy menetelés közepette némi spéttel jelentek meg a díjazott megmozdulások, részint pedig viszonylag kevés volt a kisvárdai érdekeltség. Legutóbb a 26. fordulóban szerepelt egy Dombó Dávid-védés a második helyen, illetve a 32. játéknapon a felcsúti Tóth Balázs védése érdemelte ki az „ezüstérmet” a játékosunk, Kovácsréti Márk által leadott lövést követően.

Összegezve az egész évet, azért jócskán volt érintettség a toplistán kisvárdai gólok és védések tekintetében. A találatokat nézve, mi adtuk a forduló gólját a 9. játéknapon (Lucas lőtte Kaposváron), második helyezést érő gólt szerzett Gheorghe Grozav (az 1. fordulóban a Paks és a 8. játéknapon a Zalaegerszeg ellen), ugyancsak kétszer került fel a ranglistára, annak a harmadik helyére Tischler Patrik (a 6. fordulóban a Mezőkövesd és a 20. játéknapon a Kaposvár ellen fejelt góljaival). Lucas még egy harmadik helyezést is elért a 25. fordulóban a Honvéd otthonában szerzett góljával, továbbá egyszer-egyszer lett a harmadik legszebb gól Fernando Vianáé (a 19. fordulóban Zalaegerszegen) és Sassáé (23. forduló, Paks).

A legszebb védéseket bemutatók közé két kapusunk iratkozott fel. Felipe az ötödik játéknapon, Székesfehérváron a 3–0-s vereség ellenére is két olyan bravúrral jelentkezett, amelyek abban a fordulóban az első és a második helyezést is kiérdemelték (a hely szelleme kísértett, hiszen később, a tizedik fordulóban a Mol Fehérvár FC–Ferencváros rangadón a vendégek kapusa, Dibusz Dénes mindent vitt, övé lett mind a három dobogós védés). A téli szünet után távozott brazil kapusunk a hatodik fordulóban, egy Mezőkövesd ellen bemutatott bravúrral lett még harmadik.

Dombó Dávid a 21. fordulóban, a Puskás Akadémia otthonában mutatott be olyan védést, ami akkor harmadik helyezést ért, míg az újrakezdést követő első meccsen, az Újpest elleni találkozó hosszabbításában elővezetett földöntúli bravúrja aktuálisan a második helyen végzett.

A játékból mi újabb játékot generáltunk. A fordulónként legszebb góloknak és legnagyobb védéseknek választott produkciókat pontoztuk (az első helyezés 5, a második 3, a harmadik 1 pontot ért mindkét kategóriában), és most, a bajnokság végén végeredményt hirdetünk.

A kapusoknál 22 játékos iratkozott fel a listára, valamennyi klub képviselteti magát, legtöbben a Diósgyőrből, hárman is. Az elsőség az utolsó fordulóig nyílt volt, végül a 31. fordulóban élre álló újpesti Banai Dávid megőrizte vezető helyét, holott az utolsó játéknapon a paksi Rácz Gergő egy pontra megközelítette őt. Rácz Gergő került fel a legtöbb védésével (számszerint tizeneggyel) a listára, Banai „csak” nyolccal, de ő ötször is elvitte a forduló legnagyobb védése címet (egyszer a Kisvárdán bemutatott parádéjával) – ez döntött a javára. Érdekes, hogy az első két helyen végzett kapus a bajnokság elején csapatában nem az elsőszámúnak számított a posztján. A kisvárdai kapusok összetettben a 14. és a 20. helyezést szerezték meg.

Végeredmény a fordulónként bemutatott kapusbravúrok alapján: 1. Banai Dávid (Újpest) 32 pont, 2. Rácz Gergő (Paks) 31, 3. Szappanos Péter (Mezőkövesd) 27, 4. Demjén Patrik (Zalaegerszeg) 24, 5. Dibusz Dénes (Ferencváros) 22, 6. Nagy Sándor (DVSC) 19, 7. Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC) 17, 8. Filip Pajovics (Újpest) 14, 9. Tóth Balázs (Puskás Akadémia) 14, 10. Pogacsics Krisztián (Kaposvár) 13, 11. Braniszlav Danilovics (Diósgyőr) 12, 12. Tomas Kosicky (DVSC) 11, 13. Gróf Dávid (Ferencváros) 10, 14. Felipe (Kisvárda Master Good) és Tomás Tujvel (Bp. Honvéd) 10-10, 16. Hegedüs Lajos (Puskás Akadémia) 8, 17. Holczer Ádám (Paks) 7, 18. Antal Botond (Diósgyőr) és Kovács Dániel (Mol Fehérvár FC) 5-5, 20. Dombó Dávid (Kisvárda Master Good) 4, 21. Slakta Balázs (Kaposvár) és Bukrán Erik (Diósgyőr) 1-1.

(Egyenlő pontszám esetén a több magasabb értékű pontszám döntött, ha az is egyforma volt, holtversenyt hirdettünk.)

Azok a fordulók, amikor kisvárdai kapus védései kerültek az első három közé:

5. forduló (Felipe 1. és 2.)

6. forduló (Felipe 3.)

21. forduló (Dombó 3.)

26. forduló (Dombó 2.)

Hatvanegy olyan játékos szerepelt a bajnokságban, akik dobogós helyezést értek el egy-egy fordulót követően a legszebb gólok között – köztük, ahogy jeleztük öt kisvárdai. Itt is az utolsó fordulók döntöttek az elsőségről, a 32. forduló legszebb találatát jegyző honvédos Gazdag Dániel az élre ugrott, és ott is maradt. A Kisvárdához közeli Petneházáról indult középpályás korábban a Puskás Akadémia ellen is a 11. forduló legszebb gólját szerezte, kétszer (az 5. és a 29. fordulóban) pedig a második helyen végzett. Rajta kívül a ferencvárosi Franck Boli és Olekszander Zubkov, az újpesti Obinna Nwobodo, a mezőkövesdi Berecz Zsombor, a kaposvári Nagy Richárd és a listára ferencvárosi valamint zalaegerszegi játékosként is feliratkozó Bőle Lukács dicsekedhet azzal, hogy kétszer is övé lett a forduló gólja, de a felcsúti David Vanecek rajtuk is túltett, ő háromszor is az adott játéknap legszebb találatát szerezte. A mieink közül, mint annyi minden másban, itt is Lucasé a legkedvezőbb helyezés, hat pontjával a holtversenyes 13. helyen zárt.

A Ferencváros, a Honvéd, az Újpest és a Zalaegerszeg hét-hét játékost is delegált a ranglistára, a Fradi a legtöbb, összesen 42 pont értékben. A Kisvárda öt játékosa összesen 16 pontot szerzett, előbbi adat a holtversenyes ötödik helyezést éri a 12 csapatos mezőnyben, míg a pontszám a Debrecennel holtversenyben a kilencedik legtöbb.

Végeredmény a fordulónként elért legszebb gólok alapján: 1. Gazdag Dániel (Bp. Honvéd) 16 pont, 2. David Vanecek (Puskás Akadémia) 15, 3. Franck Boli (Ferencváros) és Olekszander Zubkov (Ferencváros) 13-13, 5. Cseri Tamás (Mezőkövesd) 12, 6. Obinna Nwobodo (Újpest) 11, 7. Berecz Zsombor (Mezőkövesd), Nagy Richárd (Kaposvár) és Bőle Lukács (Ferencváros, Zalaegerszeg) 10-10, 10. Könyves Norbert (Paks) 9, 11. Molnár Gábor (Diósgyőr) és Babati Benjamin (Zalaegerszeg) 8-8, 13. Josip Knezevic (Puskás Akadémia), Lucas (Kisvárda Master Good) és Varga Kevin (DVSC) 6-6, 16. Gheorghe Grozav (Kisvárda Master Good) és Bobál Gergely (Zalaegerszeg) 6-6, 18. Szerhij Sesztakov (Diósgyőr), Devecseri Szilárd (Zalaegerszeg), Haruna Garba (DVSC), Enisz Ben-Hatira (Bp. Honvéd), Csiki Norbert (Kaposvár), Nagy János (Kaposvár), Davide Lanzafame (Bp. Honvéd), Kulcsár Dávid (Paks), Simon Krisztián (Újpest), Deutsch László (Puskás Akadémia) 5-5, 28. Radó András (Zalaegerszeg) 5, 29. Amadou Moutari (Bp. Honvéd), Nguen Tokmac (Ferencváros), Luciano Slagveer (Puskás Akadémia) 4-4, 32. Jozef Urblík (Puskás Akadémia), Varga Roland (Ferencváros), Banó-Szabó Bence (Bp. Honvéd), Papp Kristóf (Paks), Zsótér Donát (Újpest), Kovács István (Mol Fehérvár FC), Nikola Mitrovics (Zalaegerszeg), Tömösvári Bálint (Kaposvár), Ivan Petrjak (Mol Fehérvár FC), Lyes Hafid Houri (Mol Fehérvár FC), Andreias-Cristian Calcan (Újpest), Szendrei Norbert (Bp. Honvéd), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Miha Blazic (Ferencváros) és Bacsa Patrik (Újpest) 3-3, 47. Szécsi Márk (DVSC) 3, 48. Tischler Patrik (Kisvárda Master Good), Böde Dániel (Paks) és Babatunde Adenji (DVSC) 2-2, 51. Hahn János (Paks), Bedi Bence (Zalaegerszeg), Vincent Onovo (Újpest), Florent Hasani (Diósgyőr), Fernando Viana (Kisvárda Master Good), Branko Pauljevics (Újpest), Sassá (Kisvárda), Dino Besirovic (Mezőkövesd), Nagy Dániel (Mezőkövesd), Michal Skvarka (Ferencváros) és Hidi Patrik (Bp. Honvéd) 1-1

(Egyenlő pontszám esetén a több magasabb értékű pontszám döntött, ha az is egyforma volt, holtversenyt hirdettünk.)

Azok a fordulók, amikor kisvárdai játékos gólja került az első három közé:

1. forduló (Grozav 2.)

6. forduló (Tischler 3.)

8. forduló (Grozav 2.)

9. forduló (Lucas 1.)

19. forduló (Viana 3.)

20. forduló (Tischler 3.)

23. forduló (Sassá 3.)

25. forduló (Lucas 3.)


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló