Kimozdulni a konfortzónából

2023-03-29 13:14:01
Kisvárda FC

Török László távozik a klubunktól, Erős Gábor marad az akadémiai kötelékben, de adott esetben ő is élhet más lehetőséggel.

A szerdai edzés előtt elbúcsúzott az NB I-es csapatunktól az edzői stáb korábbi két tagja, Török László vezető- és Erős Gábor asszisztensedző. Előbbi a nyáron csatlakozott az élvonalbeli legénységünkhöz, Erős Gábor pedig 2014-től kezdve előbb játékosként, majd a szakmai stáb tagjaként szolgálta a klubot. Ez a majd’ kilencéves periódus most megszakad, de a klubnál, pontosabban az akadémián tevékenykedik majd tovább.

„Köszönjük a két kollégánk klubunkért tett eddigi szolgálatait – mondta a váltás kapcsán Révész Attila sportigazgató. – Török László a nyáron csatlakozott a felnőtt csapat szakmai stábjához, korábban az U19-es korosztálynál dolgozott. Erős Gábor pedig már kilenc éve nálunk van, játékosként kezdett, majd az edzői szamárlétrát végigjárva kötött ki ideiglenesen a felnőtt csapat vezetőedzői posztján, majd a megfelelő licenc hiányában visszakerült az asszisztensedzői beosztásba. A csapat jelenlegi formahanyatlásának kiküszöbölése és a fejlődése érdekében új impulzusokra van szükség, úgy gondoltuk, ezt olyan új stábbal tudjuk megvalósítani, amelynek más a stílusa, az edző más gondolkodást képviselve képes kizökkenteni a játékosokat a pillanatnyi komfortzónájából, és visszaállnak arra a motivációs szintre, amely korábban jellemezte őket. Török Lászlónak szeretném megköszönni a tevékenységét, úgy érzem, mind emberileg, mind szakmailag hozzá tudott tenni a csapat munkájához. A megfelelő szakmai munka eredménye, hogy a sérülések jó ideje elkerülték a társaságot, fizikailag a topon voltunk és nagyon jó csapatszellemiség alakult ki. Eddigi vezetőedzőnk jelezte, hogy a korábban felhalmazott tudása mellé az itt szerzett tapasztalatait szeretné hasznosítani és máshol is kipróbálná magát, ezért vele közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Erős Gábor – aki az akadémiánknál is végzett eddig feladatot – az egyéni képzésekért felelős edző lesz a VLA-nál, de a fejlődése szempontjából számára az lenne a legjobb, ha NB II-es csapatnál vállalhatna vezetőedzői feladatot. A képesítése erre jogosítja fel, megpróbálunk segíteni neki ebben, és ha lesz ilyen lehetősége, akkor nem gördítünk akadályt a távozása elé, a kiteljesedése érdekében adott esetben elengedjük őt. Neki arra is van most szüksége, hogy a saját bőrén érezze meg az önálló munka és az egyénileg meghozott döntések nehézségeit. Ha közben megszerzi a legmagasabb edzői végzettséget, akkor azt követően még a klubunknál is munkát vállalhat.”

Erős Gábor (jobbra) tehát csak az NB I-es csapattól búcsúzik, ő továbbra is Kisvárdán, a Várda LA kötelékében dolgozik. A búcsúzó Török László (balra) vezetőedző ekképpen fogalmazta meg búcsúmondatait:

„Kettőezer-huszonkettő január ötödikén érkeztem a Várda Labdarúgó Akadémiára, ahova nagy örömmel jöttem Szentes Lázár szakmai igazgató hívására az U19-es csapat vezetőedzői posztjára. Élveztem a munkát, sok kollégával megismerkedtem, majd az U17-es csapathoz is csatlakoztam az osztályozó mérkőzésekre, amely szintén nagy élmény volt. Júniusban nagy megtiszteltetés ért, hogy Révész Attila sportigazgató felkérésére csatlakoztam az NB I-es edzői stábhoz, egy olyan időszakban, amikor nemzetközi mérkőzéseket játszottunk és a bajnokságban is jól indultunk. A sokáig birtokolt dobogós helyezésekről sajnos az elmúlt hetekben elmozdultunk, de ahogy megtiszteltetés volt a kinevezésem, azt is tiszteletben tartom, hogy a sportigazgató az edzőváltás mellett döntött. Szeretném megköszönni minden egyes klubalkalmazottnak a közös munkát, a kollegalitást és a szeretetet, amivel fogadtak. Remélem, ebből én is tudtam viszonozni mindenki felé valamit. Remek játékosokkal tudtunk együtt dolgozni, ők nagyszerű emberek és sportemberek is egyben. Minden időszakban akadnak hullámvölgyek, a miénk most egy kicsit tovább tartott a tolerálhatónál. Megszerettem ezt a kisvárost, a kollégáktól immár barátként tudok elbúcsúzni. Szép emlékekkel fogok rájuk gondolni, ahogy a „civil” életből szerzett kisvárdai barátaimra is. Révész Attila felajánlotta, hogy maradjak a klub kötelékében, a megtisztelő lehetőséggel nem éltem, megegyeztünk és korrekt módon elváltunk. Köszönöm szépen mindenkinek az elmúlt időszakot!”


A borítófotón: Révész Attila (balra) és Török László könnyen megegyeztek a válás feltételeiről

Fotó: Móricz Csaba


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló