Kimaradtak a meccslabdák

2020-12-12 21:14:16
Kisvárda FC

Csapatunk zsinórban harmadszor játszott gólnélküli döntetlent és hét forduló óta veretlen – BESZÁMOLÓ

Tavaszi vezetőedzőnk, Bódog Tamás ugyan már nem tarthatott a Honvéddal Kisvárdára, de másik korábbi trénerünk, Dajka László, aki aztán Bódognak segítője volt a kispestieknél azért megérkezett egykori sikerei helyszínére, és ha nincs ez a vírushelyzet, sok ölelést kapott volna. Így viszont be kellett érnie a reá mosolygó arcokkal. Az egykori kiváló támadó ott ült a lelátón, a sportigazgató Urbányi István jobbján, hiszen meglátásaira továbbra is számítanak a Honvédnál.

Fura leírni a kispestiekről, hogy sereghajtóként érkeztek hozzánk. No, meg a Magyar Kupa címvédőjeként is, ami kellő tiszteletet kölcsönzött. Csapatunkból hiányzott Dombó Dávid kapus, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje – szerencsére tünetei nincsenek. Visszatérhetett Supka Attila is, aki jól van, a tesztje is negatív, így újra ő irányította a csapatot.

Mezőnyfölénnyel indítottuk a meccset, de az első igazán nagy helyzet a Honvédé volt, ám Eppel Márton mellékanalazta a labdát. Válaszként Bohdan Melnik lövőkedve jött meg, előbb mellé, majd Tomás Tujvel kezei közé lőtt.

A második félidőben fokoztuk a nyomást, első mozzanatként Jaroslav Navrátil vétette el a célt. Messziről egyre többször találtuk el a kaput, Tujvelről egy-két labda ki is jött, de a kipattanókról rendre lemaradtunk. A Honvédnál Balogh Norbert megmozdulásai okoztak riadalmat, egyik szólója után Mihai Minca lábbal védte a lövését.

Aztán jött Driton Camaj. Montenegrói játékosunk az első helyzetét még centerként hagyta ki (Claudiu Bumba zseniális labdájával nem találta meg az utat a kapuig), majd Horváth Zoltán beállítása után a szélre kihúzódva, épp Horváth labdájával ugorhatott ki, de a lövésében nem volt elég „benzin”. Ezekkel a helyzetekkel együtt a meccslabdák is kimaradtak, bár a végén Jelen Richárd lövése is kecsegtető volt, de beleblokkoltak.

Maradt a döntetlen, harmadszor egymás után játszottunk 0–0-t. Nézzük a jó oldalát, immár hetedik forduló óta nem találtunk legyőzőre, de azért ott mocorog bennünk, hogy ezt a meccset meg kellett volna nyerni.


OTP BANK LIGA: 14. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–BP. HONVÉD 0–0

Várkerti Stadion, zárt kapuk mögött. V.: Solymosi (Vígh-Tarsonyi, Medovarszki J. – Németh Á., Ducsai)

KISVÁRDA: Minca – Melnik, Ene, Rubus, Hej – Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 87.) – Navrátil (Zlicsics, 65.), Bumba, Sassá (Horváth Z., 65.) – Camaj (Jelena, 87.). Vezetőedző: Supka Attila

HONVÉD: Tujvel – Mezgrani, Batik, Kamber, Baráth B., Tamás K. – Aliji (Szendrei N., 60.), Hidi P., Gazdag D. – Eppel (Zsótér, 87.), Balogh N. Vezetőedző: Pisont István

A borítófotón: Claudiu Bumba (jobbra) hajrában adott kulcspasszait a társak nem tudták gólra váltani

Fotó: Móricz Csaba


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló