Kilenc pont, kilenc szerzett góllal

2022-08-31 19:27:23
Kisvárda FC

A két veretlen csapat mérkőzését mi nyertük meg, így továbbra is a tabella élén állunk. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A szezon első hétközi fordulójában az egyedüli olyan párosítás, amelyen veretlen csapatok léptek pályára, a Paks–Kisvárda volt. Hogy a Paks az előző körben már pénteken pályára lépett, az ott tükröződött elsősorban, hogy – a megsérült, és menetközben lecserélt kapust, Nagy Gergelyt leszámítva – csak egyetlen helyen változott az Újpesten bevetett kezdő tizenegy, a mi vasárnapi, Fehérvár elleni csapatunkban viszont hat csere történt: kikerült Anton Kravcsenko, Matheus Leoni, Bohdan Melnik, Jasir Asani, Rafal Makowski és Jasmin Mesanovic, a helyükön Milos Vranjanin, Ionut-Andrei Peteleu, Ötvös Bence, Jasroslav Navrátil, Lucas és Mario Ilievszki jutott szóhoz

A két csapat utóbbi meccsein nem volt ritka a korai gól, ehhez most is közel jártunk: a hatodik perc legvégén a balhátvéd pozíciójából felzárkózó Peteleu került ziccerbe, de a lövés pillanatában túlságosan kifordította a belsőjét, és mellé trafált. Nem úgy Jaroslav Navrátil, aki megőrizte jó szokását, és a tavaly októberi mérkőzéshez hasonlóan ismét gólt szerzett ebben a stadionban. Cseh szélsőnk akkor a meccs utolsó (2–2), most a vezetésünket jelentő gólt szerezte – ami azt illeti, erre sem kellett sokat várni.

A másodikra sem. Driton Camaj bátor befejezést vállalt az oldalszabadrúgásból, és tettrekészsége csodás gólt eredményezett. Így az első félidei ivószünetre két góllal vezettünk, úgy, hogy előtte Camajnak volt még egy ígéretes helyzetből, 19 méterről, középről elvégzett szabadrúgása, amivel a sorfalat találta telibe.

Kétgólos előnyünktől frusztrálttá vált a hazai csapat és közönsége, ezt az állapotot további gólokkal büntethettük volna: szögletvariáció után Hej Viktor hatalmas kapáslövése alighanem kiviszi a helyéről a kaput, ha nem állnak bele a labda útjába, aztán Camaj lőtt kevéssel mellé. Az első félidő utolsó perceire egy rosszul sikerült felszabadítás után magunkra húztuk a házigazdát, de a védelem jól állt a lábán, maradt a szünetre a kétgólos előny.

A tetemesnek mondható hátrányra félidei hármas cserével reagált a paksi vezetőedző, kisvárdai oldalon maradt az addig jól muzsikáló tizenegy. Amely a második félidő elején is a Paks kapujának előterében tartotta a labdát, szögleteket, bedobásokat kiharcolva. Az is igaz, nem sürgettük ezek elvégzését, Hej kapott is egy sárga lapot a játék késleltetéséért. De megérte, mert jött a harmadik gól – Camaj ezúttal feladó volt a szögletnél, Janisz Karabeljov pedig a befejező.

Mégsem dőlhettünk teljesen hátra, mert megint jött néhány olyan perc, amikor fokozódott a hazaiak nyomása, és addig érett a szépítése, míg meg is született. Ekkor már készülődött a hármas csere nálunk is, a paksi gól után pályára is léptek a friss erők. Támadásban maradt a Paks, sikerült néhány veszélyes beívelést átvészelni, amelyeket pedig ne, azokat a helyzeteket Varga Barnabás elhibázta. Ezzel együtt kritikus volt ez az időszak.

A hosszabbításban Vida Kristopher varrhatta volna el végleg a szálakat, de elcsúszott a lövőcsel után, amikor Rafal Makowski lövése után a kapusról elé pattant a labda. A hátralévő időben is átvészeltük a légiveszélyt, megőriztük a kétgólos előnyünket, zsinórban a 12. meccsen is veretlenek maradtunk, és egymást követő harmadik mérkőzésünket is 3–1-re nyertük meg.


OTP BANK LIGA: 6. FORDULÓ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3 (0–2)

Paks, 1604 néző, v.: Antal P. (Albert I., Csatári)

PAKS: Rácz G. – Osváth (Vas G., a szünetben), Lenzsér, Kádár T., Szabó J. – Windecker, Papp K. (Nagy R., 72.) – Sajbán Máté (Bőle, a szünetben), Haraszti (Gyurkits, 60.), Szabó B. (Balogh B., a szünetben) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Vranjanin, D. Kovacic, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 72.) – Navrátil (Vida K., 85.), Lucas (Makowski, 66.), Camaj (Asani, 66.) – Ilievszki (Mesanovic, 66.). Vezetőedző: Török László

Gólszerző: Navrátil (0–1) a 17., Camaj (0–2) a 24., Karabeljov (0–3) az 52., Windecker (1–3) a 63. percben


A gólok története

17. perc: Karabeljov ugratta ki a Kádár Tamás mögül kilépő Navrátilt, aki ballal 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

24. perc: Szabadrúgáshoz jutottunk a bal oldalon, a tizenegyesponttal egy magasságban, az oldalvonal és a tizenhatos közötti terület nagyjából felénél. A labda mögé Camaj állt, aki az éles szög ellenére kapura lőtte a labdát, amely a jobb felső saroknál a lécről a vetődő Rácz Gergő mellkasára, onnan a hálóba csorgott, 0–2.

52. perc: Camaj adott be balról szögletet, lágy beívelése után Karabeljov öt méterről, középről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 0–3.

63. perc: Gyurkits elé került vissza a bal oldalon az általa elvégzett szöglet után a labda, amit jobbal újból a kapu elé kanyarította, Windecker pedig négy méterről a bal felső sarokba fejelte, 1–3.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló