Kiharcoltuk, amit ki kellett harcolni

2021-02-10 18:30:12
Kisvárda FC

Csapatunk jól reagált arra, hogy gyorsan hátrányba került, ez volt a soroksári győzelem kulcsa – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ, FOTÓSOROZATTAL

A heti két penzumból az elsőt a soroksári Mol Magyar Kupa-mérkőzésen belül tudta le csapatunk – a továbbjutás reményében. Nem is kezdtük rosszul a mérkőzést, az első percek dominanciájából látszott, melyik az erősebb csapat, aztán a soroksáriak első meglódulásából ritkán látható nagy gólt szerzett a balhátvéd Pászka Lóránd.

Jól reagáltunk a hátrányra, támadásban maradtunk, és gyorsan sikerült is egyenlíteni, két téli szerzemény „összejátékából”, amelynek végén Ötvös Bence szerezte meg első gólját kisvárdai tétmeccsen. Horváth Zoltán félfordulásból talált be, a játékvezető szerint szabálytalan körülmények között, de idő sem volt az ítélet jogosságában kételkedni, egy perc múlva centerünk betalált, éppen azok után, hogy a jobb oldalon kezdő Kovácsréti Márkot Supka Attila vezetőedző átrendelte a másik szárnyra, ahonnan rögtön gólpasszal jelentkezett. Horváth Zoltán pedig elmondhatja magáról, hogy a kupakiírás mindhárom mérkőzésén eredményesnek bizonyult.

A szünet utáni első negyedóra végén végképp elvarrhattuk volna a szálakat, de az Ötvös Bence által kiharcolt tizenegyest Matheus Leoni (talán annak jutalmaként végezte el balhátvédünk a büntetőt, hogy a két gólunk előkészítésében tevékeny részt vállalt) gyatrán, a kapus kezei közé lőtte.

Túl sok izgulni való így sem akadt a hátralévő időben (hát még, ha Kovácsréti Márk és Jelena Richárd is értékesíti a helyzetét), így kiharcoltuk a legjobb 16 közé jutást, ahol legutóbb két éve jártunk.

Jöhet szombaton a Zalaegerszeg elleni hazai bajnoki!


MOL MAGYAR KUPA: A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

SOROKSÁR SC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (1–2)

Szamosi Mihály Sporttelep, zárt kapuk mögött, v.: Takács T.

SOROKSÁR: Varga Á. – Bene M. (Kópis, a szünetben), Takács Zs., Valencsik, Pászka – Derekas, Hudák M. – Szerető (Csernik, 80.), Ramadan (Lovrencsics B., 69.), Magyari (Korozmán, 69.) – Erdélyi L. (Orosz M., 69.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Hej, Prenga, Leoni – Zlicsics (Lucas, 72.), Karabeljov (Szimovics, 78.) – Kovácsréti (Bumba, 86.), Ötvös, Camaj (Navrátil, 72.) – Horváth Z. (Jelena, 78.). Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Pászka (1–0) a 8., Ötvös (1–1) a 16., Horváth Z. (1–2) a 26. percben

A győztes továbbjutott


A fontosabb események

8. perc: Pászka szerzett labdát a térfél közepén, meglódult vele a bal oldalon, majd a tizenhatos vonaláról ballal a bal felső sarokba bombázta, 1–0.

16. perc: Leoni játszott Camajhoz a bal oldalon, a visszakapott labdát balhátvédünk az ötös sarkáról a szöget zéró Varga Ádámba lőtte, a kipattanót pedig Ötvös hat méterről jobbal a kapu közepébe lőtte, 1–1.

26. perc: Karabeljov indította a bal oldalon Leonit, aki egyből a tizenhatoson belül felbukkanó Kovácsrétit játszotta meg, az ő középre gurított labdájából Horváth Zoltán hét méterről ballal a jobbal alsó sarokba lőtt, 1–2.

62. perc: Melnik indítását a jobb oldalon Ötvös vitte el Valencsikkel szemben, belépett a tizenhatoson belülre, melynek oldalvonalánál a soroksári védő lerántatta játékosunkat. A jogosan megítélt tizenegyest Leoni végezte el, és ballábas lövése után Varga Ádám úgy védte a bal alsó sarokba tartó labdát, hogy még csak ki sem pattant róla.


A borítófotón: Kovácsréti Márk beadására Horváth Zoltán (9) érkezett jól, és megszerezte a győztes gólt


next match
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló