Ki kell kerülni a hullámvölgyből!

2023-03-17 11:02:58
Kisvárda FC

Hiába a jól szereplő Mezőkövesd az ellenfél, számunkra idegenben is a győzelem megszerzése az elsődleges. BEHARANGOZÓ

Két, hazai pályán egyaránt 1–0-ra elveszített mérkőzés után a bajnokság harmadik körének első idegenbeli mérkőzését játssza NB I-es csapatunk. A házigazda szombaton 14.05-től a Mezőkövesd Zsóry lesz, amelyet hazai pályán augusztusban 4–2-re győztünk le, majd október végén idegenben 1–1-es döntetlen született a két csapat legutóbbi összecsapásán.

„A Mezőkövesd ellen ebben a bajnokságban mindkétszer jó eredményt értünk el, és játékban is ellenfelünk fölé nőttünk, attól függetlenül is, hogy az idegenbeli mérkőzés hajrájában a Mezőkövesd kiegyenlített – vonta meg az eddigi két mérkőzés mérlegét Török László vezetőedző. – Nyilvánvaló, hogy ez a mostani teljesen más mérkőzés lesz, már csak azért is, mert a Mezőkövesd tavasszal nagyon eredményes, megvan a kialakult és nagyon jó játéka, csapatként is nagyon jól funkcionál, de egyénileg is remek futballistákkal rendelkezik. A célirányos igazolásokkal megerősödött a csapat, az esetleges hiányposztokra is megtalálták a megoldást. Ez egyértelműen megmutatkozik a tavaszi szezonban, a játékában és az eredményekben egyaránt.”

Csapatunk jelenlegi helyzetében, jó formában lévő ellenfél otthonában mi lehet a fontos? Hogy nyerjen a csapat, vagy hogy ne kapjon ki?

„Hinnünk kell és hiszünk is abban, hogy visszatérünk az eredményesség útjára – így Török László. – Most ez olyan helyzet, amivel lehet és kell is mit kezdenünk. Úgy gondoljuk, hogy megfelelően felkészültünk a Mezőkövesdből, de elsősorban magunkkal törődünk, azzal, hogy visszataláljunk a ránk jellemző stílusra, veszélyesnek kell lennünk a kapura, és újra szállítanunk kell a jó eredményeket. A bajnokság során többször belekerültünk már egy-egy negatív szériába, ez a harmadik ilyen szakaszunk. A korábbi kettőből ki tudtunk jönni, nincs mese, ebből is ki kell jönnünk, már a Mezőkövesd ellen. Ez akkor történhet meg, ha nyerünk, és egyáltalán, egy stáb sosem arra készíti fel a csapatát, hogy ne kapjon ki, hanem hogy nyerjen. Minden egyes mérkőzésen a lehető legjobbat szeretnénk nyújtani, és nyerni. Több meccsen is az utolsó percekben kapott góllal alakult döntetlenre a mérkőzésünk, ilyet többet nem szeretnénk átélni, számunkra nagyon fontos, hogy nyerni tudjunk. Ennek érdekében néhány változás is lehet a kezdő tizenegyben.”


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló