Ki a gödörből!

2021-03-01 19:05:11
Kisvárda FC

Akár az „ásó” is betalálhat, csak szerezzen már gólt valaki – ha lehet, akkor az elsőt. BEHARANGOZÓ

Mint ahogy a babérokon sem lehetne sokáig ülni, úgy rágódni sincs idő a történteken: a szombati, budafoki vereség után kedden újra pályára lép csapatunk az OTP Bank Ligában. A 24. fordulóban a Puskás Akadémia lesz a vendég – továbbra is zárt kapuk mögött.

„Így van ez jól, mert lehet javítani, ki lehet jönnünk a gödörből – helyeselte a bajnoki menetrend sűrűségét Supka Attila, csapatunk, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Kétségtelen, az utóbbi meccsek nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna, a játék időszakonként rendben volt, de nem láttuk a csapaton azt a tüzet és akaratot, ami korábban jellemzett bennünket. Olyan mérkőzést kell játszanunk, olyan teljesítményt kell nyújtanunk, amiben benne van a három pont megszerzésének lehetősége. Ez már csak azért is fontos, hogy nyugalmat tudjunk teremteni a csapat háza táján, és nyugodtan tudjunk készülni a következő mérkőzésre. Nagyon fontos fellépés előtt állunk!”

A meccs tehát esélyt kínál a javításra, de vajon annak ismeretében is, hogy a tabella második helyezettje látogat hozzánk?

„Igen, hiszen az utóbbi meccseken a felcsútiak is botlottak egyet-egyet a kupában és a bajnokságban is. Ha elkapjuk a fonalat, és mindenki azt hozza ki magából, amit kérünk és elvárunk tőle, akkor ezt a mérkőzést meg tudjuk nyerni” – így Supka Attila.

A győzelemhez viszont elengedhetetlen a gól, ami az utóbbi időben hiánycikk Kisvárdán. Kitől lehet remélni, hogy megszakítja ezt a rossz sorozatot?

„Teljesen mindegy, hogy ki szerzi a gólt, csak jusson már végre a kapuba a labda – vágyakozott a vezetőedző. – Ahogy mondani szoktuk, szúrjunk le egy ásót a kapu elé, aztán az sem baj, ha arról pattan be... A viccet félretéve, vannak olyan játékosaink, akik akár átlövésből, akár szöglet- vagy szabadrúgásvariáció után képesek gólt szerezni. De teljesen mindegy, hogy miből szerezzük a gólt, csak az lenne a lényeg, hogy mi szerezzünk vezetést, és onnantól kezdve sokkal könnyebb lenne a helyzetünk. Az utóbbi meccseinken rendre az eredmény után kellett, többször a meccs korai szakaszában kerültünk hátrányba, ezt most mindenképpen el kell kerülnünk.”


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló