Kezükbe vehetik a sorsukat

2021-03-19 13:05:34
VLA

A legkisebb korosztályos csapataink hazai pályán fogadják a Balmazújvárost – BEHARANGOZÓ

Nem lesz teljes utánpótlásunk hétvégi meccsmenetrendje, hiszen a középső korosztályban szereplő U15-ös és U14-es csapatunk felcsúti mérkőzése elmarad. A többiek hazai környezetben lépnek fel – íme a legkisebbek Balmazújváros elleni mérkőzéseinek beharangozója.

Bár a Várda LA U13-as csapata idén már veszített két pontot (1–1-et játszott hazai pályán a Nyíregyháza Spartacusszal), nincs minden veszve az északkeleti bajnoki cím megszerzésének ügyében, hiszen szerdán úgy alakult a másik két fő rivális egymás elleni eredménye (a DVSC-DLA 2–2-re végzett a Diósgyőrrel), hogy reálisan is megmaradt az esély az elsőség megszerzésére.

„A hétközi forduló eredménye úgy alakult, hogy saját kezünkbe tudjuk venni a sorsunkat. Az első lépcsőfok az, hogy itthon legyőzzük a Balmazújvárost, és megfelelő önbizalommal tudjunk nekimenni az azt következő Debrecen és Diósgyőr elleni sorsdöntő mérkőzéseknek. Nagyon koncentrált játékot várok a csapattól, amiben akár a nagyobb különbségű győzelem lehetősége is benne van” – mondta a szombati fellépés kapcsán Erős Gábor, U13-as csapatunk edzője.

Az U12-es csapatunk számára még a második hely elérhető, ehhez mindenképpen le kell győzni a szombati hajdúsági riválist.

„Az ellenfél játékerejének ismeretében a heti edzésmunka a pálya középső és az ellenfél védőharmadában történő labdaszerzésekre épült, ezt szeretnénk viszontlátni a meccsen a srácoktól. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy ezek az átmenetek hogyan működnek majd, és miként érvényesülünk az ellenfél kapuja előtt. Gondolok itt elsősorban a kulcs- és ziccerpasszokra, valamint a helyzetkihasználásra. Ha ezek a játékelemek rendben lesznek, akkor nem maradhat el a várt győzelem” – vélekedett Törtei Tamás, a VLA U12-es csapatának edzője.


MLSZ KIEMELT U13 ÉSZAKKELET, 12. FORDULÓ

Szombat, 12.30: Várda LA (3.)–Balmazújvárosi FC (8.)


MLSZ KIEMELT U12 ÉSZAKKELET, 12. FORDULÓ

Szombat, 11.00: Várda LA (3.)–Balmazújvárosi FC (9.)


next match
Kisvárda Master Good
Paksi FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-02-25 15:00
OTP Bank Liga, 22. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Mezőkövesd Zsóry FC
1-2
1-1
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2024-02-17 15:30
OTP Bank Liga, 21. forduló