Kezdődnek az osztályozók

2019-06-04 07:24:38
Kisvárda FC

A szerdán itthon kezdő korosztályos csapataink kettős rangadót játszanak a Várkertben.

A felnőttcsapat elérte célját azzal, hogy bennmaradt, a következő napokban pedig a szintén nagy tétért pályára lépő utánpótláscsapatainkra irányul a figyelem. A Várda LA U17-es és U14-es legénysége ugyanis megkezdi az osztályozós küzdelmeket, amelyek után kiderül, hogy felsőbb osztályba léphetnek-e.

Az U17-esek (képünkön) a II. osztályba jutásért harcolnak, a feljutáshoz három párharcot kellene sikerrel megvívniuk. A III. osztály Északkeleti csoportjában százszázalékos teljesítménnyel, 27 győzelemmel, 254–23-as gólkülönbséggel az élen végzett, Deák Béla által edzett csapat a Délkeleti csoportban a SZEOL SC-t két ponttal megelőző, 24 győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel záró Szeged-Grosics Akadémia B-vel mérkőzik meg. Az oda-visszavágó párharc első felvonását szerdán 18 órától rendezik Kisvárdán, a Várkerti Stadionban, vagyis igazán a tétnek megfelelő helyszínen.

Szerdán ugyancsak hazai pályán kezdi U14-es csapatunk az osztályozót, amelynek tétje az I. osztályba jutás. A II. osztály Északkeleti csoportját 27 mérkőzésből 27 győzelemmel záró Kovács János-legénység gólkülönbsége is igazán imponáló, 329–3-as volt. A csapatból Puporka Dávid egymaga 128 gólt szerzett. Az ellenfél a Közép A-csoport bajnoka, a budapesti Mészöly Focisuli SE lesz, amely az utolsó fordulóban vette vissza a vezetést az egy körrel korábban még az élen álló Vác VLSE-től. A Mészöly FSE 30 mérkőzéséből 24 győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel zárta az idényt. A párharc első mérkőzését szerdán 16 órakor rendezik ugyancsak a Várkertben, a „régi” centerpályán, a vár oldalában.

Az idegenbeli visszavágókat mindkét csapatunk szombaton vívja.


Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló