Kezdődjön!

2022-01-28 14:59:12
Kisvárda FC

A teszteredmények következtében lesznek hiányzóink az évnyitó debreceni mérkőzésen. BEHARANGOZÓ

Amikor véget ért a Puskás Akadémia elleni december 19-i mérkőzésünk (1–1), a következő, debreceni fellépésünkig hátralévő időt 41 napról kezdte visszaszámolni a honlapunkon megtalálható időzítő. Azóta a csapat tagjai elmentek pihenőre, elteltek az ünnepek, leesett az első hó, megkezdődött a felkészülés, elmentünk edzőtáborozni, mígnem itthon folytatódott a munka, a kijelző pedig egy napot mutat. Ijesztő ránézni?

„Abszolút nem, nagyon várjuk a bajnoki rajtot – válaszolta meg a kérdést vezetőedzőnk, Erős Gábor. – Úgy ítélem meg, jól sikerült a felkészülés, nincs mitől tartanunk. Azzal együtt is, hogy az edzőtáborból hazatérve itthon már nem voltak éppen ideálisak a körülmények, hétfőn és kedden még műfüvön edzettünk, bent a csarnokban, de azt a munkát így is el tudtuk végezni, amit szerettünk volna. Szerdától viszont már füvön gyakoroltunk, úgyhogy továbbra is azt hangsúlyozom, hogy mi erre nem foghatunk semmit.”

Csapatunk lendületben volt, amikor véget ért az őszi szezon, kevés híján az élre fagytunk. Azt szokták mondani, hogy tavasszal (illetve újabban januárban) mindig új bajnokság kezdődik, amely során nehezebben „osztogatják” a pontokat.

„Ez így van, hiszen a kiesés ellen küzdő csapatok a megkapaszkodásért harcolnak, a középmezőnyben szereplők a pozíciójukat szilárdítanák meg, akik pedig a bajnoki címre vagy a dobogóra pályáznak, azért hajtanak kettőzött erővel – véli Erős Gábor. – Nekünk nagy erényünk, hogy egyben maradt a keret, jó csapatunk van, fizikálisan jó állapotban vagyunk, úgyhogy nagy reményekkel vágunk neki a folytatásnak.”

A Debrecen ellen hazai pályán végletekig kiélezett, a 89. percben javunkra eldőlő (2–1) mérkőzést játszottunk. Benne van a pakliban, hogy hasonlóan szoros lesz a szombati összecsapás is?

„Benne van, hiszen a Debrecen is azok közé a csapatok közé tartozik, amelyek hátulról előre menekülnének, és értelemszerűen szeretnék elkerülni a kiesési gondokat – így a vezetőedzőnk. – Kiélezett, kemény mérkőzésre számítok, a Debrecen otthonában különösen jó csapatnak számít, de én bízom magunkban, a saját erőnkben, tehát győzni szeretnénk a nyitányon, idegenben is. Ehhez elkel majd szurkolóink támogatása is, bízunk benne, hogy minél nagyobb számban jelen lesznek a mérkőzésen.”

Nem meglepő módon, a heti kötelező tesztelések beleszóltak a csapat összeállításába, sőt még a szakmai stáb összetételébe is.

„Többször beszéltem róla, hogy az edzőmeccseket eszköznek használtuk, hogy mindenki kellően jó erőállapotban legyen, emiatt adagoltuk az edzőmeccsek terhelését is ennek megfelelően. Arról nem beszélve, hogy a járvány is beleszólhat az összeállításba. Mint ahogy bele is szólt, hiszen az e heti teszteredmények alapján lesznek fontos hiányzóink a csapatban és a stábban is, így egyelőre nem tudjuk milyen összetételben lépünk pályára” – árulta el Erős Gábor.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló