Kezdjük a második félidővel!

2023-08-31 14:48:57
Kisvárda FC

Újpesten meg kell fékezni a gyors szélsőket és az eredeti tervek szerint kell játszani. BEHARANGOZÓ

Negyedik hazai mérkőzésére készül a mostani bajnokságban az Újpest FC, amely otthonában eddig egyaránt 2–1-re győzte le a Fehérvárt és a Zalaegerszeget, a kettő között pedig 1–1-es döntetlent játszott a Mezőkövesddel. Ezzel szemben mi hatodszor is idegenbe kényszerülünk a pályánk rossz állapota miatt, és szeretnénk elkerülni, hogy a DVSC és a Diósgyőr után harmadik csapatként az Újpest is bennünket legyőzve álljon az élre. Mert ha a lilák megnyerik a pénteken 20 órakor a Szusza Ferenc Stadionban kezdődő bajnokit, akkor bő fél napig biztosan az első helyre kerülnek. Hogy ez ne fordulhasson elő, ahhoz jobb első félidei teljesítményre lenne szükség, mint amilyeneket Debrecenben és Miskolcon nyújtottunk a legutóbbi két fordulóban.

„Az a cél, hogy a terveknek megfelelően kezdjük a mérkőzést, ne kelljen változtatnunk az eredmény kedvezőtlen alakulása miatt az eredeti elképzelésünkön – mondta Gerliczki Máté, csapatunk megbízott vezetőedzője. – A második félidők az utóbbi két meccsen valóban jobban sikerültek, reméljük, most a szünet előtti időszak is jól alakul majd, és a legfontosabb az lenne, hogy ne kelljen az eredmény után futnunk.”

Az Újpest támadójátékának kulcsembere a két gyors szélső, Kiss Tamás és Csoboth Kevin, a bajnokság eddigi időszakában nem egyszer egymást kiszolgálva értek el gólokat.

„Két nagyon gyors játékosról van szó, az Újpest egyik fő fegyvere, hogy labdaszerzés után végigrobognak a pályán a szélsőik – így Gerliczki Máté. – Ezen a téren talán ők a legveszélyesebbek a mezőnyben, mi ezt mindenféleképpen meg szeretnénk fékezni. Ha az elmúlt három hétben gyakoroltak működnek majd, akkor biztos vagyok benne, hogy eredményesek leszünk a mérkőzésen.”


A borítófotón: A két csapat májusi, kisvárdai mérkőzésének (csapatunk 2–0-ra nyert) Driton Camaj volt az egyik kulcsfigurája

Fotó: Móricz Csaba


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő