Kezdés után folytatás Egyiptomban

2020-01-06 15:10:00
Kisvárda FC

Távozik Felipe, Hugo Seco és Anderson Pico, egyelőre Nemanja Obradovics és Jelena Richárd érkezett.

Hétfőn kora délután kezdtek szállingózni csapatunk tagjai, akik az év első edzésére gyülekeztek. Nyomban kiderült, hogy a veszteséglistára is került név, de már vannak új arcok, akik pótolhatják a távozókat. Az öltözőben ugyan ott volt Hugo Seco, de csak búcsúzkodni jött, a brazíliai „járat” viszont csak egy játékost (Sassát) hozott, ketten, Anderson Pico és Felipe otthon maradtak. Utóbbi esetében nem kerül elő a nyári lemez, az elhatározása végleges.

„Felipétől kaptunk egy kérést, hogy nem tökéletes a térde, nem érzi olyan frissnek a testét, mint a korábbiakban, harmincöt évesen szeretne a civil életére, a családjára koncentrálni – vágott bele a téli szünetben történtek ismertetésébe Révész Attila sportigazgató. – Ezért szeretné, ha meg tudnánk állapodni a távozása feltételeiben. Hangsúlyozta, hogy nem akar eligazolni sehova, köszöni szépen ezt a másfél évet, de úgy érzi, már nem tudna azon a szinten teljesíteni, ahogy korábban. A kérését méltányolni tudjuk, és elindítottuk a szerződése felbontását. Mindenképpen szeretnénk kapust igazolni a helyére.”

Mit kell tudni a másik két távozóval kapcsolatos döntés hátteréről?

„Anderson Picóval szerződést bontottunk, az ő térdének állapota nem tette lehetővé, hogy segítségünkre legyen a továbbiakban – folytatta Révész Attila. – Hugo Seco az utolsó őszi bajnoki után kérte a szerződése felbontását, nehéz családi helyzetére hivatkozva. Megértettük őt, hiszen a felesége az október végén született gyermekével tavasszal még nem tudni ideköltözni, közben pedig a beteg édesanyja állapota is súlyosbodott. Barátsággal válunk el tőle, a későbbi együttműködés lehetőségét fenntartva.”

A hétfői első edzésen egyelőre két új arc tűnt fel.

„Hugo Seco helyettesítésére menetközben már elindultunk, a szerb Nemanja Obradovics csatlakozott is hozzánk, illetve velünk tart az edzőtáborba a kozármislenyi Jelena Richárd, akivel ugyancsak szerződést kötünk. A kapuson kívül a középpályára és a támadósorba is szeretnénk még játékost hozni, tehát még három futballista érkezése várható, de létszámban már most is megvagyunk.”

A hétfői edzés – amely egy konditermi részből és egy, a stadionban tartott kiadós gyakorlásból állt – után a kedd utazással telik majd, hiszen a csapat Egyiptomban, azon belül is Hurghadában tölt majd egy hetet. Az edzőtábor ideje alatt két mérkőzés vár a társaságra.


A fotón: Jelena Richárd (balra), mögötte sapkában Nemanja Obradovics


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-3
4-0
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-05-12 14:15
OTP Bank Liga, 32. forduló