Kettős győzelemmel tovább

2022-07-29 04:39:04
Kisvárda FC

A nemzetközi porondon rutinosabb ellenfelét másodszor is legyőzte csapatunk. BESZÁMOLÓ

Miután csapatunk előnyben, ráadásul hazai pályán folytatta a kazah Kajrat Almagi elleni párharcot, esélyesévé vált az Európa-konferencialiga selejtezős párharcnak. Ennek nyomatékot is hagyott a csütörtöki visszavágón, mert bár az első lehetőség a vendégek előtt adódott, a nagyobbak csapatunk előtt mutatkoztak.

A szépen megtelt lelátók előtt játszott történelmi mérkőzésen (csapatunk, sőt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei labdarúgó alakulat először játszhatott UEFA-zászló alatti meccset hazai körülmények között) Jasir Asani és Jaroslav Navrátil is egmyaga vezette a labdát az ellenfél kapujára, de nem sikerült értékesítenie a maga lehetőségét. Ezzel együtt a kezünkben volt a mérkőzés, nem lehetett azt érezni, hogy veszélyben lenne a továbbjutás. Akkor meg főleg nem, amikor megszereztük a vezetést: Ötvös Bence ismerte fel a játékvezetői labdaejtés utáni helyzetet, középre adta a labdát, amiből Jasmin Mesanovic fejelt a kapuba.

A második félidőre nem maradt más feladat, mint vigyázni az előnyre és a továbbjutásra. Csapatunk ezt a legjobb védekezés a támadás elv mentén valósította meg, és bár a Kajrat ment előre az egyenlítő gólért, a párharc második meccsét is sikerült kapott gól nélkül abszolválni. Sőt, tovább nőhetett volna az előny, d e az ezúttal csereként pályára lépő Driton Camaj a lécet döngette meg. A végén az jelentette az örömöt, hogy pályára lépett a diósgyőri kölcsönjátékból visszatérő Lucas, így ő is szerephez jutott élete első nemzetközi kupamérkőzésén, illetve a saját nevelésű Czérna Erik is szerepelhetett hazai pályán ebben a sorozatban. A siker pedig azt jelentette, hogy a Kisvárda Master Good kettős győzelemmel jutott a selejtező harmadik fordulójába, ahol már a playoffkörbe jutás lesz a tét.

Jogosan szólt a „Szép volt, fiúk!”,, folytatás ezen a fórumon pedig a jövő héten csütörtökön, de addig is vasárnap jön a bajnoki bemutatkozás (maradt a DVSC elleni meccs eredeti időpontja, a 15.45), amit a pénteken 17 órakor kezdődő szurkolói ankét előz meg.


EURÓPA-KONFERENCIALIGA: SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–FC KAJRAT ALMATI (kazah) 1–0 (1–0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2560 néző, v.: Theuli (Szoteriou, Georgiou) – ciprusiak

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, D. Kovacic, Leoni – Karabeljov, Ötvös (Lucas, 87.) – Navrátil (Czérna, 72.), Makowski (Melnik, 58.), Asani (Camaj, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 72.). Vezetőedző: Török László

KAJRAT: Usztyimenko – Szadibekov, Vaszin, Bagnack (Kaszabulat, 76.) – Asztanov, Krahkovszkij, Ulsin (Uszenov, 27.; Svirev, 61.), Kejler – Joao Paulo, Susenacsev, Aljkulov (Tkacsenko, 76.). Vezetőedző: Kirill Keker

Gólszerző: Mesanovic (39.)


A gól története

39. perc: A vendégek kapusának sérülése miatt a játékvezető megszakította a játékot, majd az ápolás után a tizenhatos előtti labdaejtéssel folytatódott a mérkőzés: A spori a szabályoknak megfelelően nekünk adta vissza a labdát, amit Ötvös ívelt középre, Mesanovic pedig a védője mögül kibújva, nyolc méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1–0.


Továbbjutott: Kisvárda Master Good, kettős győzelemmel (2–0)


A borítófotón: Ötvös Bencének a jó teljesítménye mellett a helyzetfelismerése gólpasszt eredményezett

Fotó: Nyulak Nikoetta
next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló