Kétszer vezettünk, egyszer nyertünk

2023-01-14 16:17:39
Kisvárda FC

Győzelemmel kezdtük az évet, hátrányból fordítva vertünk lengyel csapatot. HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

A kellemes, napsütésessé váló időjárásban játszotta le szombaton elő idei edzőmeccsét Törökországban edzőtáborozó NB I-es csapatunk, amely Larában a lengyel bajnokságban negyedik helyen telelő Stal Mielec ellen lépett pályára. A helyszín többekben kellemes emlékeket szült, hiszen 2016 és 2018 között háromszor is ezen a településen volt a főhadiszállása az akkor még NB II-es csapatunknak. a téli edzőtáborozás során.

Játékosunkat, Rafal Makowskit pedig különös érzések keríthették hatalmába, hiszen nagyobb részt honfitársai ellen játszhatott, és még a játékvezetővel is lekezelt, hiszen a bírói hármas is lengyel volt.

Maga a mérkőzés a huszadik perc után kezdett mozgalmassá válni, előbb Jasmin Mesanovic révén vezetést szereztünk, majd nem egészen öt perccel később már a lengyeleknél volt az előny. Az első játékrész hajrájában percekig állt a játék, az első gólt szerző Bartlomiej Ciepiela szenvedett vállsérülést, ami miatt a hordágyon hagyta el a pályát. A lengyel támadónak ezennel is jobbulást kívánunk.

Szünet után Mesanovic büntetőből elért góljával egyenlítettünk, majd fokozatosan kerültünk fölénybe, és a végén Janisz Karabeljov indítását követően a menteni igyekvő védő Mario Ilievszkit megelőzve a saját kapujába emelte a labdát.

Kétszer vezettünk és egyszer hátrányban is voltunk, vagyis különböző erényeket kellet csillogtatni ezen a mérkőzésen. A győzelem edzőmeccsen is fontos és erősíti a hitet a további munkához, amely vasárnaptól újra Sidében folytatódik.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

KISVÁRDA MASTER GOODFKS STAL MIELEC (lengyel) 3–2 (1–2)

Lara, v.: Frankowski (lengyel)

KISVÁRDA: Hindrich (Odincov, 68.) – Hej, Kravcsenko (Széles, a szünetben), Jovicic (Vranjanin, 68.), Leoni (Lucas, 68.) – Melnik, Ötvös (Karabeljov, a szünetben) – Navrátil (Czérna, 68.), Makowski (Szpaszics, 68.), Camaj (Vida K., 68.) – Mesanovic (Ilievszki, 68.).

STAL: Kochalski (M. Dudek, 73.) – Getinger, Fris, Matras (Wyparlo, a szünetben), Kruk, Wolski, Ciepilea (Zyra, 39.), Wlazlo, Domanski, Ratajczyk, M. Mak (Bik, 79.).

Gól: Mesanovic (20. és 51. – a másodikat 11-esből), Wyparlo (öngól, 87.), illetve Ciepiela (23.) M. Mak (25.)


20. perc: Hej indításával Camaj lódult meg a bal oldalon, középre gurítása után Mesanovic jobbal hat méterről a kapu közepébe lőtt, 1–0.

23. perc: Ciepiela a kivetődő Hindrich fölött elegánsan a kapu közepébe emelt, 1–1.

25. perc: A kiugró Mateusz Mak Hindrich mellett 16 méterről a bal alsó sarokba gurított, 1–2.

51. perc: Leonit vágták fel a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Mesanovic jobbal a léc alá vágta, 2–2.

87. perc: Karabeljov indította Ilievszkit, aki Wyparlóval futott versenyt, utóbbi menteni igyekezett csatárunk elől, de 20 máterről a kapus felett a saját emelt, 3–2.


next match
Kisvárda Master Good
Zalaegerszegi TE FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-02 14:30
OTP Bank Liga, 23. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Tiszakécskei LC
0-3
0-0
Kisvárda Master Good
Tiszakécske, Városi Sportcentrum
2024-02-28 18:00
Mol Magyar Kupa, nyolcaddöntő