Kétszer nyertük meg, aztán mégsem

2022-07-31 20:35:52
Kisvárda FC

A második félidő elején és a hajrában is megszereztük a vezetést, a flúgos futam vége mégis döntetlen lett. BESZÁMOLÓ

Szezonnyitó mérkőzés a Debrecennel – máskor várva várt esemény lett volna, most két nemzetközi kupakör közé ékelődött a vasárnap délutáni nyitány. A vendégek korábbi edzőnkkel, Joao Janeiróval érkeztek, hazai oldalon pedig kíváncsian vártuk, mennyire cserélődik ki a csütörtöki konferencialiga mérkőzésen bevetett csapat.

Nos, hatan maradtak, az öt belépő (Hindrich Ottó, Milos Vranjanin, Bohdan Melnik, Lucas, Driton Camaj) közül előbbi kettő abszolút újonc volt csapatunkban, a diósgyőri kölcsönből visszatérő Lucas pedig 2020. február 13-a után kapott újra lehetőséget a kisvárdai kezdő tizenegyben – erről a Várkerti Vitézek sem feledkeztek meg, amikor a 11. percben a magasba emelték az „Üdv itthon, Kapitány” feliratot. Akár ő maga is gólt szerezhetett volna, de amikor 16 méterről fölé lőtt, addigra már Ötvös Bence két nagy helyzetet is kihagyott és Jasmin Mesanovic sem váltotta gólra hatalmas lehetőségét. Így a szünet úgy zárult gól nélkül, hogy addigra el is dönthettük volna a parti sorsát.

A tavalyi nyitányon (a DVSC jelenlegi edzőjével a kispadon) a Fradi elleni meccs második félidejének elején szerezte Matheus Leoni azt a gólt, ami aztán az ősz legszebb találata lett. Ha most Ötvös Bence sarokkal kapura húzott labdája nem kerüli el néhány centivel a bal alsó sarkot, hanem elakad benne, akkor biztosan állíthatjuk, hogy máris eldől ennek a címnek a sorsa. Sokáig azonban nem bosszankodtunk az elmaradt gól miatt, mert a meccs előtt az ötvenedik NB I-es fellépése alkalmából köszöntött Driton Camaj kiharcolta és értékesítette a tizenegyest. Mindkét oldalon jöttek a friss erők, a Hindrich Ottó által nagy bravúrral kivédett Dzsudzsák Balázs-lövés adta meg a lökést a vendégek számára, és a hajrában harmadik helyzetet már gólra váltotta a Loki. Aztán másodszor is sikerült „megnyerni” a meccset Rafal Makowski parádés fejese után, mégsem zsebeltük be a három pontot, mert a ráadásban, ahelyett, hogy az eredményt őriztük volna, eltámadtuk magunkat, a DVSC pedig kontrázott, egyenlített, és története ötödik kisvárdai meccsét már nem veszítette el.


OTP BANK LIGA: 1. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 2–2 (0–0)

Várkerti Stadion, 2870 néző, v.: Berke (Albert I., Berényi Á.)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Vranjanin, D. Kovacic, Leoni – Melnik, Lucas (Karabeljov, 72.) – Asani (Czérna, 72.), Ötvös (Makowski, 65.), Camaj (Navrátil, 72.) – Mesanovic (Ilievszki, 90.). Vezetőedző: Török László

DVSC: Gróf D. – Baranyai N., Romancsuk, Deslandes, Manrique (S. Gomes, a szünetben) – Sós B. (Bévárdi, 86.), Varga J. (Baráth P., 56.), Dzsudzsák, Kundrák (Ferenczi J., 38.) – Szécsi M., Dorian Babunszki (Bárány D., 56.). Vezetőedző: Joao Janeiro

Gólszerző: Camaj (11-esből, 1–0) az 50., Dzsudzsák (1–1) a 85., Makowski (2–1) a 87., Bárány D. (2–2) a 93. percben


A gólok története

50. perc: Leoni baloldali beadása után Saná Gomestől vette el a labdát Camaj a tizenhatos jobboldali oldalvonalánál, majd a vendégek védője lerántotta a kisvárdai szélsőt. A habozás nélkül befújt büntetőből a sértett jobbal a bal alsó sarokba lőtte a labdát, Gróf a másik irányba vetődött, 1–0.

85. perc: Bárány jobboldali beadása után Dzsudzsák tízméteres lövését Hindrich védte, a labda visszapattant a debreceni csapatkapitány elé, s ő öt méterről jobbal a bal alsó sarokba lőtte, 1–1.

87. perc: Hej jobboldali beadása után Makowski középen, a kaputól 11 méterre úgy tette bele a fejét a labda útjába, hogy az nagy ívben hullva a kapu jobb felső sarkában kötött ki, 2–1.

93. perc: Szécsi Márk indította a jobb oldalon Bárányt, aki kissé jobbról, 12 méterről lőtt, a labda a keresztező Leoni lábát és a baloldali kapufát is érintette, úgy kötött ki a jobb alsó sarokban, 2–2.


A borítófotón: Rafal Makowski (jobbra) fejese után már győztesnek látszott csapatunk

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló