Kétség sem férhetett hozzá

2021-10-27 14:28:21
Kisvárda FC

Korán eldőlt az MTK elleni kupamérkőzésen a továbbjutás kérdése – BESZÁMOLÓ.

Ahhoz képest, hogy még „csak” a 16 közé jutás volt a tét, máris NB I-es csapat ellen léptünk pályára a Mol Magyar Kupában – igaz, legalább hazai környezetben.

Mindkét csapat változtatott azon a csapatán, amely a bajnokságban lehetőséghez szokott jutni, és kezdettől úgy tűnt, hogy erre a helyzetre a Kisvárda reagált jobban. Szép és lendületes akciók futottak, alig valamivel több mint negyedóra kellett az első gólunkhoz, amelyet Driton Camaj szerzett.

Újabb fertályóra elteltével jött a második, amit a hivatalos jegyzőkönyvben Camajnak adtak, bár a gólöröm közben Jasmin Mesanovic mintha jelezte volna, hogy egy nagyon picit fejjel ő is beleért a montenegrói társ szabadrúgásába. Még szünet előtt sikerült háromgólosra növelni az előnyt, Camaj ezúttal mesteri labdával szolgálta ki a kapuig gyalogoló Jasir Asanit.

Szünet után sem kellett sokat várni az újabb gólra, Camaj a két gólja után a második gólpasszát is elkönyvelhette, Zlicsics Lázár pedig átlövésből jeleskedett. Visszább vettünk a tempóból, illetve az MTK is felbátorodott, a szépítését követően még tizenegyeshez is jutott, de azt Artem Odincov – aki tétmeccsen először lehetett hazai pályán a kezdő tizenegy tagja – hárította.

A magabiztos győzelem jutalma a továbbjutás, várjuk a nyolcaddöntős ellenfelünket.


MOL MAGYAR KUPA: 4. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST 4–1 (3–0)

Várkerti Stadion, 1100 néző, v.: Rúsz (Szert, Berényi Á.)

KISVÁRDA: Odincov – Hej, Kravcsenko, Rubus, Leoni – Melnik, Karabeljov (Ötvös, 56.) – Asani (Gosztonyi, 68.), Zlicsics, Camaj (Czérna, 56.) – Mesanovic (Nagy M. K., 68.). Vezetőedző: Joao Janeiro

MTK: Somodi – Godwords, Markovic, Ferreira (Varju, a szünetben), Nagy B. – Mezei Sz., Weir (Ramadani, a szünetben) – Kocsis B. (Drljo, 63.), Kata, Vancsa Z. (Miknyóczki, 83.) – Haraszti. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Gól: Camaj (1–0) a 17., Camaj (2–0) a 33., Asani (3–0) a 44., Zlicsics (4–0) az 53., Kocsis B. (4–1) a 62. percben

17. perc: Hej jobboldali beadása után Camaj 18 méterről jobbal lőtt a kapu bal oldalába, 1–0.

33. perc: Camaj végezhetett el szabadrúgást balról, a tizenegyespont magasságából. Élesen kapu elé lőtt labdája elsuhant a lábak között és mellett, majd a baloldali kapufa segítségével a hálóba vágódott, 2–0.

44. perc: Camaj indította jobb külsővel a középen kiugró Asanit, aki rávezette a kapusra a labdát, majd 10 méterről a háló bal oldalába lőtte, 3–0.

53. perc: Camaj húzott balról befelé, átadása után Zlicsics 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 4–0.

62. perc: Mezei vezette a labdát a térfél közepén, 22 méteres lövését Odincov kiütötte, épp Kocsis Bence elé, aki 17 méterről ballal a jobb alsó sarokba lőtte, 4–1.

79. perc: Hej sodorta el az alapvonalnál, a jobb oldalon Vancsát, a játékvezető tizenegyest ítélt. Haraszti jobblábas lövése után a jobbra vetődő Odincov kivédte a labdát.

Joao Janeiro: – Hat-hét helyen is változtattunk azon a csapaton, amely a bajnokságban szerephez szokott jutni. A helyettesek jól teljesítettek, így tovább erősödött a csapaton belüli versenyhelyzet. Szép gólokat szereztünk, jó meccset játszottunk, boldog vagyok, hogy továbbjutottunk, és amiatt is, hogy ezekkel a játékosokkal dolgozhatok együtt.

Teodoru Vaszilisz: – Az MTK-nál hagyomány a kupameccseken a fiatal játékosainknak is kellő játékpercet adunk, ennek megfelelően hárman is debütáltak a felnőttcsapatban. Az első félidőben a Kisvárda pontrúgások után kétgólos vezetésre tett szert, ami meghatározta az egész mérkőzést. Utána szép lassan magunkhoz tértünk, így a meccs végére már rendben volt a játékunk.

Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló