Kétgólos előny után csak egy pont

2023-04-01 16:18:49
Kisvárda FC

Már-már zsebben érezhettük a győzelmet a Puskás Akadémia ellen, de ebben a párosításban a jelek szerint nem tud nyerni a hazai fél. BESZÁMOLÓ

Nagyjából nyolcvan percig minden arra utalt, hogy megszakad az a sorozat, miszerint a Kisvárda és a Puskás Akadémia mérkőzésén nem tud nyerni az otthon játszó csapat. Az elmúlt kilenc mérkőzésük végkimenetele vagy döntetlen vagy vendéggyőzelem lett, most viszont a 78. percig 2–0-ra vezettünk.

Milos Kruscsics vezetőedző első kisvárdai bajnokiján Milos Szpaszicsnak szavazott bizalmat azon a poszton, ahol a sérült Rafal Makowski, a házi góllövőlistát vezető futballista szokott játszani. A szerb támadó pedig meghálálta a bizalmat, hatvan perc után két gólnál tartott, remek bejezesékkel. Hamarabb is előnyhöz juthattunk volna, de Wojciech Golla kezezése után addig VAR-oztak, hogy nem adták meg a büntetőt. Utána a vendégek előtt is nyílott néhány lehetőség, de mi vonulhattunk előnnyel a szünetre.

Gyorsan megduplázhattuk volna a különbséget, de Jaroslav Navrátil labdaszerzése után Driton Camaj hiába vezette egyedül a kapura a labdát, a befejezés nem sikerült. Aztán 2–0-t követően Camaj lesről talált a kapuba, Mario Ilievszki pedig kevéssel vétette el a jobb alsót, közel voltunk tehát a harmadik találathoz, semmi nem utalt az összeomlásra.

Aztán az mégis megtörtént, elég volt egy rossz passz és szépített a Puskás, majd jött a kiállítás-büntető kombó, ami után még a döntetlent is ki kellett védekezni.

Ahelyett, hogy pontszámban beértük volna a Puskást, maradt a felek közötti három egységnyi távolság, és nem sikerült megközelíteni a közvetlen élbolyt.


KISVÁRDA MASTER GOOD–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2–2 (1–0)

Várkerti Stadion, 1768 néző. V.: Erdős (Buzás B., Horváth Z.)

KISVÁRDA: Hindrich – Hej, Jovicic, D. Kovacic, Alic – Karabeljov, Ötvös (Melnik, 81.) – Navrátil (Széles, 87.), Szpaszics (Ilievszki, 76.), Camaj – Mesanovic. Vezetőedző: Milos Kruscsics

PUSKÁS: Markek – Bartolec, Golla, Spandler, Ormonde-Ottewill – Levi, Favorov, Plsek, Komáromi (Gruber, 72.) – Colley (Zahedi, 62.), Puljics (Slagveer, a szünetben.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Szpaszics (1–0) a 31., Szpaszics (2–0) a 61., Zahedi (2–1) a 78., Favorov (11-esből, 2–2) a 86. percben. Kiállítva: Alic a 83. percben


A fontosabb események

31. perc: Karabeljov a labdaszerzés után balra játszotta a labdát Camajhoz, aki Dominik Kovacichoz továbbított, ő a tizenhatos oldalvonalától középre gurított, Szpaszics pedig hat méterről jobbal elegánsan a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 1–0.

61. perc: Alic baloldali beadása után Golla és Mesanovic egyszerre rúgott a labdába, utóbbi előtt maradt, s ő az ötös sarkáról középre gurított, Szpaszics pedig kilenc méterről ballal a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2–0.

78. perc: Alic hazaadása után Hindrich középre rúgta ki a labdát, Gruber lecsapott rá, kiugratta Zahedit, aki 12 méterről ballal a kivetőső Hidnrich lábai között a bal alsó sarokba lőtte, 2–1.

83. perc: Slagveer kapott hosszú indítást Van Niefftől, felpörgette magának, majd a tizenhatoson belül belépett Alic elé, s ő ellökte a vendégek cserejátékosát. Alic piros lapot kapott, a játékvezető által megadott tizenegyest pedig a VAR hosszas vizsgálódás után jóváhagyta.

86. perc: A büntetőből Favorov jobbal a balra vetődő Hindrich mellett a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–2.


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló