Kétezer néző előtt, mégis nyom nélkül

2018-08-23 16:30:16
Kisvárda FC

Bajnoki mérkőzésen is találkozott egymással a kisvárdai és a diósgyőri futballcsapat, de egyéb tétmeccset és felkészülési találkozót is vívtak már a felek – VIDEÓK

Az élvonalban az első, összességében a második bajnoki mérkőzését vívja egymással a kisvárdai és a diósgyőri futballcsapat. Az eddigi egyetlen bajnokira a magyar futball talán legkaotikusabb időszakában, 2000 őszén került sor, amikor átalakulóban volt a bajnoki rendszer, sorra szűntek meg a csapatok és egyre másra cseréltek gazdát az indulási jogok.

Ezek a Kisvárdát és a Diósgyőrt is érintették. Az éppen megszűnt Diósgyőri FC a Borsod Volán jogával indult DVTK néven az akkor harmadosztálynak számító NB II Szabolcs Gabona-csoportjában, ahova a az augusztustól novemberig „lezavart” kvalifikációs bajnokság után, a 2000/2001-es folytatásra a Kisvárdai SE is bekerült. A 2000-es naptári évben még négy fordulót játszottak le a csapatok, annak harmadik játéknapján, 2000 néző előtt vívták a Kisvárda–DVTK meccset, amelyet a hazaiak két korábbi diósgyőri játékos, Szilágyi József és Lehoczki Zsolt góljaival 2–1-re megnyertek. A két győzelemmel, egy-egy döntetlennel és vereséggel a negyedik helyen álló várdai csapat a 2001 tavaszi folytatás előtt visszalépett, így ez a győzelme is nyomtalanul eltűnt.

A Magyar Kupában viszont nyoma van az 1992. augusztus 19-én játszott meccsnek, amelyet a Diósgyőri FC 2–0-ra nyert a Kisvárdai SE otthonában – írja a dvtk.eu. A KSE így állt fel akkor: Makkai – Balogh I., Takács M., Lipták, Cap, Szabó (Rajzinger), Seres Zs. (Oláh Z.), Ruszin, Göncz, Lelt, Béres.

2013-ban, az NB II-be jutással arra is jogot szerzett a Kisvárda, hogy induljon a Ligakupában, amelynek A csoportjában kétszer is megmérkőzött a Diósgyőrrel. A hazai pályán elért 1–1-es döntetlen valamint az idegenbeli 7–1-es vereség alkalmával diósgyőri oldalon szerepelt csapatunk jelenlegi játékosa Gosztonyi András. Abban az évadban a Diósgyőr nyerte a Ligakupát.

Ezen a nyáron edzőmeccsen találkoztak egymással a csapatok, július 4-én Diósgyőrben Anton Sinder és Kovácsréti Márk góljaival 2–1-re nyert a Kisvárda Master Good.

A DVTK Tv összefoglalói

2013. szeptember 5., Ligakupa: Kisvárda–Diósgyőr 1–1


2013. november 20., Ligakupa: Diósgyőr–Kisvárda 7–1


2018. július 4., edzőmeccs: Diósgyőr–Kisvárda Master Good 1–2Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló