Két várdai Miriuta válogatottjában

2019-08-20 17:11:19
Kisvárda FC

A mérkőzés számai is azt mutatják: nem a véletlen műve volt a győzelmünk.

A csakfoci.hu is kihirdette a harmadik forduló válogatottját, amelyben a Nemzeti Sportéhoz hasonlóan szintén két kisvárdai futballista szerepel. A közös pont Cornel Ene, hiszen ő mindkét fórumon bekerült a legjobbak csapatába, viszont a csakfocinánál nem Lucas a másik, hanem Gheorghe Grozav. Amúgy mindkét válogatottba csak három játékos került be, Ene mellett a debreceni Varga Kevin és a mezőkövesdi Cseri Tamás.

A csakfoci.hu hétről hétre megnevezi a forduló cseréjét és a forduló edzőjét is. Előbbi a paksi Könyves Norbert lett, a válogatott „irányítását” pedig a kisvárdai trénerre, Miriuta Lászlóra bízták.

A szakportál így jellemzi a forduló válogatottjába került kisvárdaiakat:

Cornel Ene: „Védő létére már a 9. percben gólt szerzett a kisvárdai légiós a Honvéd otthonában 3–1-re megnyert bajnokin, amelyen végig magabiztosan fogta a kispestiek olasz támadóját, Davide Lanzafamét.”

Gheorghe Grozav: „A szélen játszva is irányította csapatát, gólpasszt adott, majd a 93. percben szerzett góljával tette fel a koronát teljesítményére a Honvéd elleni 3–1-es siker alkalmával.”

Miriuta László: „Remekül felkészítette csapatát a Lanzafamével megerősített, eredménykényszerben lévő Honvéd ellen, és a DVSC elleni 4–1-es vereség utáni szerkezetváltás is meghozta eredményét: a Kisvárda magabiztos, 3–1-es győzelmet aratott.”

Elkészültek a mérkőzéseket elemző InStat statisztikái is. Az adatok összegző indexek alapján a teljes fordulóban Gheorghe Grozav nyújtotta a harmadik legjobb teljesítményt, 346-os értékénél csak Armin Hodzic (Fehérvár, 384) és Elek Ákos (Fehérvár, 362) produkált jobbat.

Az egyes kategóriák élcsoportjait vizsgálva Grozav két kulcspassza holtversenyes harmadik helyezést ért, míg Hugo Seco az összes sikeres csel kategóriában lett negyedik, ötös értékkel (nyolc kísérletből). Portugál szélsőnknek van egy első helyezése is, igaz, az némileg kétes dicsőség, hiszen az elkövetett szabálytalanságok terén zárt az élen ötös holtversenyben, négy faulttal.


Következő mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2021-12-12 18:45
OTP Bank Liga, 16. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
2-1
2-1
Mol Fehérvár FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2021-12-05 13:30
OTP Bank Liga, 15. forduló