Két várdai is Dajka László válogatottjában

2018-09-18 09:31:16
Kisvárda FC

„Örülünk a pozitív visszajelzéseknek, de nem bízhatjuk el magunkat”

A csakfoci.hu szakportál a hetedik után a nyolcadik játéknapot követően is Dajka Lászlót jelölte a forduló válogatottjának edzőjévé. A forduló csapatába két kisvárdai játékos, Lucas és Brana Ilics is bekerült.

A 8. forduló válogatottja: Danilovics (Puskás Akadémia) – Blazic (Ferencváros), Baráth (Bp. Honvéd), Barna Sz. (DVSC) – Vajda S. (Mezőkövesd), Lucas (Kisvárda Master Good), Kecskés T. (Paks), Nagy D. (Újpest) – Petrjak (Ferencváros), Hahn (Paks), Ilics (Kisvárda Master Good).

A forduló cseréje: De Jesús (Puskás Akadémia)

A forduló edzője: Dajka László (Kisvárda Master Good)

A Kisvárda „válogatottjainak” jellemzése az alábbi a csakfoci.hu-n.

Lucas: „Az elnyűhetetlen középpályás – zsinórban 26 meccs és több mint 2300 perc van a lábában – ezúttal is csapata motorja volt, óriási munkát végzett a Haladás elleni bajnokin (4–1) is. Nem sok híja volt, hogy a hajrában ő maga is feliratkozzon a góllövők közé. Még az sem hátráltatta, hogy az egész NB I-es mezőnyben vele szemben szabálytalankodtak az egyik legtöbbször, összesen négyszer.”

Brana Ilics: „Ezúttal picit kötetlenebb szerepkörben futballozhatott, a bal oldalon kezdett, de többször húzódott át a másik szélre, itt is, ott is sokszor megkavarva a Haladás védelmét. A szombathelyiek elleni vezető találata egyben az első akciógól is volt az új kisvárdai stadionban, második gólja aztán lezárta végleg a nyitott kérdéseket. Sikeres cselekben kiemelkedő mutatóval zárt és a második legmagasabb InStat-indexe is lett a fordulóban a 33 éves szerb szélsőnek.”

Dajka László: „A forduló legsimább sikerét aratta csapatával, amely először lépett el a kiesőzónából. Dajka irányítása mellett az újonc veretlen, két győzelem és két döntetlen a mérlege, ráadásul a játék minőségében is sokat lépett előre a csapata. A Haladás elleni 4–1 során minden tekintetben felülmúlta a Dajka-csapat ellenfelét.”

Megkeresésünkre Dajka László így reagált az elismerésekre (a Nemzeti Sportban hárman, Lucas és Ilics mellett Ene Kornél is tagja volt a forduló válogatottjának.)

„Nem rossz névsor a forduló válogatottja, de nem cserélném el az én csapatommal, mert számomra ők a legjobb futballisták. Örülünk annak, hogy a csapat utóbbi hetekben nyújtott játékával kapcsolatosan pozitívak a visszajelzések, de nem bízhatjuk el magunkat, mennünk és dolgoznunk kell tovább. Ugyanúgy készülünk a Szolnok elleni kupameccsre, ahogy a bajnokikra is, aztán pedig következik a debreceni bajnoki” – így Dajka László.

És ebben a témában a „plusz egyes” hír: az MLSZ adatbankján az InStat-index alapján Horváth Zoltán lett tagja a forduló válogatottjának, amely így fest: Nagy G. (Paks) 337-es index – Pauljevics (Újpest) 271, Kulcsár D. (Paks) 292, Szeles (Mezőkövesd) 359, Vadnai (Mezőkövesd) 297 – Cseri T. (Mezőkövesd) 351, Kecskés T. (Paks) 297, Bertus (Paks) 286, Vajda S. (Mezőkövesd) 391 – Hahn (Paks) 314, Horváth Z. (Kisvárda Master Good) 315


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló