Két győzelem és három duplázó az Újpest ellen

2020-03-07 09:36:59
VLA

Itthon hibátlanul teljesítettek középső korosztályos csapataink, a kicsik egy-egy győzelemmel és vereséggel zártak Egerben.

Szombati meccsdömping az utánpótláscsapatainknál: a sort 12 órától az Újpest ellen játszó U14-eseink kezdték a Várkert műfüves pályáján. Az Újpest elleni mérkőzést úgy nyerték meg változatos csatában a kisvárdaiak, hogy kettős emberhátrányban, kilenc emberrel fejezték be a csatát két kiállítás miatt. A hazaiak közül Kereszti Mátyás duplázott, az emberhátrányban megszerzett harmadszori vezetést már nem tudták kiegyenlíteni az újpestiek.

Az U15-ösök ugyancsak az Újpestet látták vendégül, s remek második félidei teljesítményüknek köszönhetően kiütéses sikert arattak. Ezen a mérkőzésen két duplázónk volt, előbb Maxim Ivanicja, majd a két gólpasszt adó, a korosztályos válogatottba ezúttal is meghívott Puporka Dávid is kétszer vette be az ellenfél kapuját.

Az Egerben szereplő kis korosztályos csapataink közül az U12-esek hátrányból fordítva nyertek 2–1-re, míg a 13 évesek 2–0-s vereséget szenvedtek.


MLSZ U14 I. OSZTÁLY, 18. FORDULÓ

Várda LA–Újpesti TE 3–2 (2–1)

VLA: Révész Barnabás – Juhász Dominik (Kovács K.), Tenkacs, Kereszti, Babjak, Ésik Á., Kozyk, Racskó M., Lahuncov (Dócs), Scsadej, Tercza (Veress M.). Edző: Deák Béla

Gólszerző: Kereszti 2, Lahuncov. Kiállítva: Tenkacs, Kozyk

6. perc: Megvan a vezetés! Egy jobboldali beadásra Kereszti érkezett remek ütemben és 7 méterről fejelt a hálóba, 1–0.

10. perc: Földi góljával egyenlít az ellenfél, 1–1.

31. perc: Kereszti második gólját lőtte, 10 méterről talált kapu közepébe, 2–1.

52. perc: Újra döntetlen az állás, egyenlített az Újpest, 2–2.

54. perc: Tenkacs kiállításával emberhátrányba került csapatunk.

56. perc: Egy kisebb kavarodást követően, Lahuncov lőtte szép átlövésből a kapuba a labdát, 3–2.

72. perc: Kozyk kiállításával kettős emberhátrányba került a VLA.

Deák Béla: ˜– Nagyon örülök a győzelemnek, különösen annak tükrében, hogy kettős emberhátrányban sikerült megszerezni. Sajnos az utólsó negyedóra már a célfotballról szólt, az eredmény megtartásáról, de ezt elkerülhettük volna, hogy ha az első félidőben a helyzeteinket nagyobb százalékban használjuk ki. A srácok mentálisan jól vizsgáztak, a kapott gólokat át kell beszélnünk, védekezésben követtünk el hibákat játékos és csapatszinten is. Gratulálok a csapatnak a mentális tartáshoz.


MLSZ U15 I. OSZTÁLY, 18. FORDULÓ

Várda LA–Újpesti TE 4–0 (0–0)

VLA: Jóbi – Adu, Vojtkó, Prepuk, Babics, Lukecsa, Koszovscsuk (Bíró B.), Puporka, Csepkanics, Jávor A. (Széll), Ivanicja (Kovalcsin). Edző: Révész Csaba

Gólszerző: Ivanicja 2, Puporka 2

50. perc : Puporka 20 méteres szabadrúgása után a kapufáról kipattanó labdát Ivanicja közvetlen közelről étékesítette, 1–0.

53. perc: Ivanicja második találatával már két gól a kisvárdai előny, 2–0.

71. perc: Ivanicja passzából Puporka lőtt a jobb felsőbe, 3–0.

76. perc: Puporka is duplázni tudott, 4–0.

Révész Csaba: – Így képzeltük el az első hazai mérkőzésünket. Az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, jó hozzáállással, jó játékkal kezdtük a mérkőzést, a kezünkben tartottuk az irányítást, szünet után pedig a fölényünket gólokra is tudtuk váltani. Nagyszerű, szép gólokat lőttünk, szeretném külön kiemelni a csapatból Puporka Dávid teljesítményét, ugyanis két gólt rúgott, és két gólpasszt is kiosztott a csapattársának, Maxim Ivanicjának. Gratulálok az egész csapatnak a teljesítményéhez, nagyszerű győzelmet arattunk.


MLSZ U13 I. OSZTÁLY ÉSZAKKELET, 10. FORDULÓ

Eger SE–Várda LA 2–0 (0–0)

VLA: Tóth M. – Molnár M., Szabó M., Horvát A., Kozma Zs., Osztrovka, Kun Á., Sztojka, Siksai, Badari, Buda M. Csere: Barati, Gergely B., Kertész P., Milik, Kancsij. Edző: Márton István

Márton István: – Támadójátékunk meddő volt, mezőnyben hiába birtokoltuk többet a labdát, ez nem volt elegendő még a pontszerzéshez sem.


MLSZ U12 I. OSZTÁLY ÉSZAKKELET, 10. FORDULÓ

Eger SE–Várda LA 1–2 (1–0)

VLA: Kovács O. – Polyák Z., László Á., Vincze Zs., Pekarik, Pfaifer, Ablonczy, Hodovanec, Máté Cs. Csere: Korbács (kapus), Erdős, Ivánkó, Zámbori, Juhász G., Iski B., Iski L. Edző: Erős Gábor

Gólszerző: Hodovanec, Pekarik (11-esből)

Erős Gábor: – Köszönjük a vezetésnek az ajándékot, ami azért egy kicsit elfogódottá tette a csapatot. Ugyanakkor nagyot küzdött, és a második félidőben már jól is játszott a csapatom, amely végül rászolgált a győzelemre.

A fotón: Az egri várat csak az U12-eseknek sikerült bevenniük


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló