„Kemény döntések előtt állunk”

2021-07-01 05:59:15
Kisvárda FC

Ugyan hasonló volt a forgatókönyv, mint Barcikán, de vezetőedzőnk így is látott különbséget.

Ugyanaz – mégis más. Hasonlóan az első, kazincbarcikai edzőmeccsünkhöz (3–1), a szerdai, békéscsabait is úgy nyertük meg (2–1), hogy az első félidei hátrányt követően szünet után fordította meg csapatunk az eredményt.

„Mégis érzek különbséget a két meccs első félideje között, mert amíg Barcikán maximum két helyzetünk volt, most legalább négy abban a periódusban is – kezdte a meccs utáni értékelését Joao Janeiro vezetőedző. – Igaz, egyik alkalommal sem tudtunk gólt szerezni az első periódusban. Nem volt szép mérkőzés a békéscsabai, amiben szerepet játszott a hatalmas forróság, valamint az is, hogy ebben az időben sokat kellett utaznunk. Ugyanakkor ez nem kifogás. Praktikus meccs volt, az előszezon minden sajátosságával. Továbbra is teszteljük a játékosokat, mindenki megkapja a lehetőséget, hogy bizonyítson, s az már látszik, kemény döntések előtt állunk majd. Hogy megint hátrányból kellett fordítani, az egyfelől építi a csapatot, talán a szünet előtt a kispadon helyet foglalók is láthatták, hogy min kell változtatnuk. Másrészt pedig nincs nagy jelentősége, hiszen mindkét csapat sort cserélt, úgy tűnt, a Békéscsaba szünet előtt vetette be az erősebb csapatát. Ezzel szemben mi vegyes, nagyjából egyforma erősségű sorokat alakítottunk ki, ami szerintem azért jó, mert láthatjuk, hogy egyénileg és csapatszinten is hol van szükségünk javulásra.”

A 18 éves, a második félidőben remekül játszó Czérna Erik teljesítményére külön is kitértünk a vezetőedzővel.

„Ő az akadémia egyik tehetsége, akinek megpróbáljuk megadni a lehetőséget, amennyire csak lehet – említette Joao Janeiro. – Számomra nem meglepetés, hogy ilyen teljesítményre képes, hiszen nap mint nap látom az edzéseken. Fejlődik, épül az önbizalma, de nem kell siettetnünk az esetében sem semmit. Fokozatosan építjük be. csapatba, úgy, hogy közben a személyisége is fejlődjön.”

Csapatunk legközelebb szombaton 11 órától, a Diósgyőri VTK otthonában játszik edzőmeccset.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló