Kecsegtette, hogy hazatérhet

2020-07-17 16:09:53
Kisvárda FC

Horváth Zoltán harmadik kisvárdai korszakát is megkezdte.

Egy év győri kitérő után tért vissza Kisvárdára Horváth Zoltán, akinek a mostani már a harmadik korszaka lesz egyesületünk felnőttcsapatában. Tavaly lejárt szerződésű játékosként távozott az NB II-es ETO FC Győrhöz, de vajon milyen érzésekkel tért vissza oda, ahol a felnőtt karrierje annak idején lendületet vett, majd amikor megtorpanni látszott, újra egyenesbe került?

„Kisvárdára mindig jó érzésekkel tértem vissza, és bár néhány hete nem gondoltam volna, hogy itt kötök majd ki újra, most mégis hazatértem – válaszolta Horváth Zoltán a szerződése aláírása valamint a mezátadási procedúra után. – A hét elején gyorsultak fel az események, akkor keresett meg Révész Attila sportigazgató. Mondhatni az utolsó pillanatban, mert lehet, egy-két nap múlva már nem lett volna aktuális, hiszen máshonnan is volt ajánlatom. Kecsegtető volt számomra, hogy úgymond hazajöhetek, és szerettem volna még az NB I-ben bizonyítani. Érzek magam erőt, hogy néhány évig még az élvonalban szerepeljek.”

Tekintve, hogy az NB II-es bajnokság nem indult újra a koronavírus miatti leállást követően, Horváth Zoltán legutóbb március közepén készülhetett bajnoki mérkőzésre. Ennélfogva van mit bepótolnia a centernek?

„Van, hiszen az utolsó csapatedzésen május végén vettem részt – beszélt a témáról Horváth Zoltán. – Azóta egyéni futásokat tudtam csak végezni, de az teljesen más, mint amikor társakkal, labdás edzéseken vehet részt az ember.”

Az elmúlt két olyan bajnoki évben, tehát 2017-2018-ban valamint 2018-2019-ben, amikor Horváth Zoltán az első fordulótól az utolsóig kisvárdai játékosnak vallhatta magát, rendre ő volt a házi gólkirály. Ennek a sorozatnak a folytatása a jövőben is motivációt jelent a számára?

„Természetesen a csapat minél jobb szereplése az elsődleges, de persze nagyon örülnék neki, ha újból gólokkal tudnám segíteni azügyben a csapatot, hogy a kitűzött célt meg tudjuk valósítani a következő szezonban is” – keresett párhuzamot az egyéni és a csapat ambíciói között a 30 esztendős támadó.

Horváth Zoltán a péntek délutáni edzésen már a keret teljes jogú tagjaként vett részt.


A borítófotón: Horváth Zoltán egy év eltelte után Révész Attila sportigazgatótól kapta meg újra a kisvárdai mezt


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló