Kecsegtet az előzés lehetősége

2021-03-12 12:00:30
VLA

A kiemelt bajnokságban szereplő akadémiai csapataink a Ferencvárost fogadják – BEHARANGOZÓ

A Fradi, az minden korosztályban Fradi, rang ellene játszani, nívósnak számít vele egy mezőnyben lenni. A Várda LA U15-ös és U14-es csapatainak szombaton adatik meg, hogy a Ferencváros ellen lépjenek pályára hazai környezetben. Ráadásul az FTC ezekben a korosztályokban sem lebecsülendő játékerővel rendelkezik.

A tabella alapján az U15-ösök tudásszintje lehet egymáshoz közelebb a két csapat esetében, olyannyira, hogy kisvárdai győzelem esetén helyet is cserélhetnének egymással.

„Mindkét csapatnak vannak elmaradt mérkőzései, de az kecsegtet minket, hogy győzelem esetén meg tudnánk előzni a Fradit – mondta a mérkőzéssel kapcsolatos motivációs tényezőről Szabó Balázs, a VLA U15-ös csapatának edzője. – Ez azért is lenne fontos, mert minél jobban be szeretnénk biztosítani a helyünket a középső zónában, mielőtt a két nagyon nehéz, az első két helyezett elleni mérkőzésünk következne. A hétközi, Fehérvár elleni győzelem egyrészt önbizalmat adott, másrészt fontos, abból a meccsből úgy regenerálódjanak a játékosok, ugyanazt a futómennyiséget elő tudják adni szombaton is, amit szerdán. Ha ez így lesz, akkor jó eredményt érhetünk le.”

Az említett Fehérvár elleni meccset tíz emberrel fejezték be a kisvárdaiak, hiszen a házi góllövőlistát vezető Ésik Ákos rúgást kapott a bokájára, és emiatt néhány perccel a vége előtt elhagyta a pályát. Az ő szerepeltetése kérdésessé is vált a szombati mérkőzés előtt.

Mindkét csapatunknak lenne miért visszavágnia, hiszen az őszi szezonban az U15-ösök mérkőzését 5–0-ra, a kisebbekét 3–2-re nyerték meg a ferencvárosiak.

„A Ferencváros nem véletlenül meghatározó csapata és bajnokesélyese ennek a korosztálynak, tele jó futballistákkal, akik remek focit játszanak – jellemezte az ellenfelet Márton István, a VLA U14-es csapatának edzője. – Ugyanakkor egy valamit megígérhetünk, mégpedig azt, hogy nem feltartott kézzel megyünk majd ki a pályára, és mindent megteszünk a minél jobb szereplés érdekében. Bátran mondhatom, a jó értelemben vett csibészségben már felvesszük a versenyt azokkal a csapatokkal, amelyek évek óta az elit bajnokságokban szerepelnek, azt is bizonyítani szeretnénk, hogy játéktudásban sem vagyunk tőlük messze.”


MLSZ ORSZÁGOS U15, 19. FORDULÓ

Szombat, 13.00: Várda LA (9.)–Ferencváros (7.)


MLSZ ORSZÁGOS U14, 19. FORDULÓ

Szombat, 15.00: Várda LA (10.)–Ferencváros (2.)


next match
Paksi FC
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-04-23 20:00
Mol Magyar Kupa, elődöntő
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Ferencvárosi TC
0-0
0-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló