Kapusunk a forduló debütálója

2019-12-10 16:32:18
Kisvárda FC

Lapszemle: Zöldesi Illés a Nemzeti Sport hasábjaira került a forduló visszapillantója apropóján.

Zöldesi Illés személyében szombaton, az Újpest elleni mérkőzésen újoncot avattunk, a 21 éves kapus a 33. játékos, aki kisvárdai mezben bemutatkozott az élvonalban. Ennek apropóján a 15. forduló eseményeit taglaló visszapillantó összeállításban „A forduló bemutatkozója” felütéssel kapusunknak is cikket szentelt a kedden megjelenő Nemzeti Sport.

„Jó értelemben vett izgatottság dolgozott bennem, boldog voltam, hogy lehetőséget kapok, és bemutatkozhatok az NB I-ben. Felszabadultan léptem pályára – nyilatkozta a sportnapilap a Kisvárda Master Good 21 esztendős kapusa, aki lap mérkőzésről szóló tudósításában a mérkőzés legjobbjának bizonyult. – Bár az élvonalban szombatig nem védtem, azért a védőkkel ismerjük egymást, fél éve együtt dolgozunk, s a Magyar Kupában is én álltam a kapuban a Pécs elleni egy nullás vereséggel záruló szerdai meccsen (meg korábban a Kozármisleny ellenin is, a szerk.). Akadt dolgom az Újpesten ellen, a kapott gólt nagyon sajnálom, hiszen ha csapattársam, Anton Kravcsenko nem fejel bele Obinna Nwobodo lövése után a labdába, akkor biztosan védem – de ezen már kár rágódni. Nem játszottunk jól, alig jutottunk el a hazaiak kapujáig. Már nincs mit tenni, a Fehérvár elleni bajnokira összpontosítunk.”

Zöldesi Illés nem az az ember, aki a nagy nyilvánosság előtt éli az életét, a közösségi médiában sem aktív, így aztán azt sem tette közzé ország-világ előtt, hogy november 28-án apa lett. Ettől még a büszkesége leírhatatlan.

„Remek érzés édesapának lenni, egyben persze felelősségteljes is – mondta a kapus. – Ha éjjel felkel, nem érzem tehernek, amikor ráfekszik a mellkasomra, ez már-már elmondhatatlan boldogságot jelent. A kislányom egyértelműen pozitív hatással van a hétköznapjaimra is. Hogy miért »csak« most mutatkozhattam be az élvonalban? Több tényező miatt. Mondjuk, ahhoz képest, hogy tizenöt éves koromban még az is benne volt a pakliban, hogy abbahagyom a labdarúgást, ez a mostani helyzet kifejezetten biztató. Akkor Győrben futballoztam, de az ETO-ban a korosztályomban sem kaptam lehetőséget, úgyhogy nagyon nehéz időszak volt az életemben, de már más szemmel, pozitívabban nézem a világot. Hiszek benne, hogy a Fehérvár ellen is én védek. Döntési helyzetbe akarom hozni a szakmai stábot, hogy kit állítson a kapuba akkor, ha Felipe is felépül.”

Zöldesi Illés első NB I-es mérkőzésének összefoglalója:


Fotó: nso.hu


next match
Vasas FC
Kisvárda Master Good
Budapest,Illovszky Rudolf Stadion
2024-07-28 19:00
MerkantilBank Liga, 1. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Paksi FC
2-1
1-0
Kisvárda Master Good
Paks, Paksi FC Stadion
2024-05-18 17:45
OTP Bank Liga, 33. forduló