Kapus érkezett Kolozsvárról

2022-06-01 15:06:36
Kisvárda FC

Magyar nemzetiségű, a nyelvünket tökéletesen beszélő játékost vettünk kölcsön.

Megvan a nyár első érkezője: Hindrich Ottó személyében magyar nemzetiségű, a nyelvünket tökéletesen beszélő román U20-as és U21-es válogatott kapust vettünk kölcsön az elmúlt öt román bajnokságot megnyerő kolozsvári klubtól, a CFR Clujtól. A 19 éves Hindrich az elmúlt bajnoki idényben 19 mérkőzésen jutott szóhoz a CFR színeiben, és hírlik, nem a kisvárdai volt az egyetlen magyarországi ajánlata.

„Nagyon biztatóak az itteni tervek, és bízom benne, hogy sikeresek lehetünk együtt is – mondta a munkaszerződése aláírását követően Hindrich Ottó. – Kölcsönben érkezem egy évre, és minden erőmmel azon leszek, hogy itt minél jobb teljesítményre legyek képes, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő. Egy év múlva számomra az lesz a fontos, hogy a jól szereplő csapatot minél jobb eredményhez tudjam segíteni és tapasztalatot szerezzek az európai kupamérkőzéseken is. A magyar csapatok szereplését inkább csak a nemzetközi porondon követtem, de elég jó híreket hallottam az itteni ligáról és azt más csapatoknál, ahol megfordultam próbajátékon is tapasztaltam, hogy a kondíciók nagyon jók.”

Hindrich Ottónak közelebbi élményei is vannak új csapatáról, hiszen a 2019. novemberében Kolozsváron játszott CFR–Kisvárda Master Good barátságos mérkőzésen (amelyen játékosunk, Ionut-Andrei Peteleu is a CFR színeiben szerepelt akkor), mindössze 17 évesen a kispadra jelölte őt Dan Petrescu vezetőedző: „Bár nem játszottam azon a mérkőzésen, jól emlékszem rá, a kispadról néztem végig a találkozót.”

Révész Attila sportigazgató arról is beszélt az U21-es szabálynak is megfeleltethető kapus érkezése kapcsán, hogy a magyar válogatottban is alternatívát jelenthet a későbbiekben.

„Persze, a válogatottság mindig cél az ember számára” – így Hindrich Ottó, aki beszélt arról is, hogy ki a példaképe: „Már sajnos visszavonult, de a gyermekkori példaképem a spanyol Iker Casillas volt. Elsősorban a személyisége miatt, meg azt tetszett meg benne, hogy mindig hatalmas szívvel játszott. Más alkat, alacsonyabb is nálam, stílusban talán Thibaut Courtois-át próbálom követni, de tudom, hatalmas a különbség.”


NÉVJEGY

HINDRICH OTTÓ

Született: Kolozsvár, 2002. augusztus 5.

Magasság: 193 cm

Klubja: CFR Cluj (román)/kölcsönben Kisvárda Master Good

Mezszám: 89


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló