Jönnek a szülők – és velük a szerencse(?)

2019-05-02 15:32:33
Kisvárda FC

Csapatkapitányunk számára egyébként is különleges a debreceni mérkőzés, főleg, hogy vendégei is lesznek Brazíliából.

Az adott meccsből kimaradt játékosok arra szoktak panaszkodni, hogy szörnyű kívülről nézni a pályán történteket, és nem lehet megbarátkozni a tudattal, hogy nem tudnak segíteni a társaknak. Csapatkapitányunknak, a Haladás elleni hazai meccset (1–2) eltiltás miatt kihagyó Lucasnak különösen furcsa lehetett a külső szemlélő szerepe, hiszen ő a legritkább alkalommal mulaszt el akár egyetlen percet is egy-egy mérkőzésből.

„Valóban nagyon rossz volt ez a szerep, főként mert kívülről jobban átláttam a történteket, és talán tudtam, hogy min kellene változtatni – mondta Lucas, aki minden bizonnyal visszanyeri helyét a kezdő csapatban a debreceni mérkőzésre. A helyette a csapatkapitányi karszalagot viselő Gosztonyi András mindenesetre tudta a dolgát, és a csütörtöki edzésre süteményt hozott a társainak, hiszen ez volt az első meccse Kisvárdán ebben a minőségében. – Ez most egy ilyen meccs volt, sajnálom, hogy így alakult. Csapatkapitányként az is feladatom, hogy a pályán kívül is összefogjam a társaságot, ez most a héten hangsúlyosabb volt, de mindenki átérzi a következő mérkőzés, és ennek az időszaknak a fontosságát.”

Lucas számára azért is pikáns a debreceni mérkőzés, mert a DVSC volt az első magyarországi klubja, a jelenlegi Lokiban több olyan játékos is játszik, akivel annak idején a klub második számú együttesében együtt szerepelt.

„Hat szép évet töltöttem el Debrecenben, sok a barát és az ismerős a klubban és a csapatban, úgyhogy valóban érdekes mérkőzés lesz a számomra” – így Lucas.

Már csak azért is, mert pénteken befutnak a középpályás szülei Brazíliából, és a szombati meccsen ott ülnek majd a Nagyerdei Stadion lelátóján. Ha jól emlékszünk, tavaly is jó ütemben érkeztek…

„Minden évben egyszer meglátogatnak bennünket Magyarországon, és rendre szerencsét hoznak a számunkra – mosolygott Lucas. – Tavaly abban az időszakban voltak itt, amikor biztossá vált a feljutásunk, és most is üzenték, nyugodjunk meg, jönnek, és meglesz a bennmaradás. Ehhez jó lenne már most szép eredményt elérni. Itthon jól játszottunk és nyertünk a Loki ellen, Debrecenben viszont szenvedtünk, annak ellenére is, hogy azon a meccsen mi szereztük meg a vezetést. Reméljük, ez a mostani egy teljesen más meccs lesz, és igyekszünk a legjobbunkat hozni.”


A fotón: Tavaly Lucas felesége és kislánya mellett a szüleivel együtt ünnepelhette a feljutást

Fotó: Nyulak Nikoletta


next match
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
day
hour
minute
second
still to go before the start
Latest match
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló